Общинските съветници от "БСП за България" настояват за спешно изслушване на главния архитект на София, на районния кмет и главния архитект на "Триадица", на Столичния инспекторат и на представители на ЧЕЗ по казуса с нелепо загиналото дете. А виновните да понесат отговорност.

Социалистите считат, че ако всички по веригата - Столична община, районна администрация, електроразпределителното дружество, собственикът на обекта и наемателят му си бяха свършили съвестно работата, тази трагедия можеше да бъде избегната.

Николай Кокинов вижда немарливост при инцидента на „Гешов“, но законът е ясен

Николай Кокинов вижда немарливост при инцидента на „Гешов“, но законът е ясен

Самозвана работа от електротехник и кражба на ток е по-вероятната версия

По-рано днес граждани излязоха на протест пред сградата на Столичната община, за да поискат оставката на Фандъкова заради убитото от ток момче.

Темата бе дискутирана и в парламента. Да не правим евтин пиар от една детска смърт. С тези думи председателят на парламента Цвета Караянчева отказа искането на БСП за изслушване на премиера Бойко Борисов и кмета на София Йорданка Фандъкова за смъртта на 16-годишното момче на столичен булевард в неделя.

News.bg припомняме, на 14 февруари 16-годишно момче почина след токов удар от шахта, пресичайки на пешеходна пътека при болницата "Св. Иван Рилски" в София.

На следващия ден институциите започнаха да си прехвърлят отговорността, че не е ясно кой контролира кабела, преминаващ към павилион в двора на болницата.

Прокуратурата започна да търси информация по случая. Здравният министър Костадин Ангелов също започна проверка.

Общинските съветници пък поискаха регистър на преместваемите обекти. Установени са нарушения в пет павилиона в района на инцидента.