Ние от "Демократична България" не сме подкрепяли никого на втория тур. Много хора ни се сърдиха, на мен лично. Как са гласували избирателите, от това политиците трябва да си направят извод. Това заяви пред БНТ евродепутатът от "Демократична България" Радан Кънев.

ДБ: Не можем и не искаме да нареждаме как да се гласува

ДБ: Не можем и не искаме да нареждаме как да се гласува

Призовават прокуратурата да разследва изказвания, за да установи има ли данни за извършено престъпление

Скандалът е в това, че отговорни политици, тези които носят отговорност по какъв начин се управлява държавата, бюджетът, образованието, здравеопазването, най-болезнените проблеми на хората, си позволяват да обвиняват гражданите за това как са гласували, да се сърдят и гневят на избирателите, каза Радан Кънев, визирайки думи на президента и премиера.

Според него по-голяма част от българите искат промяна.

"На нас целият живот е минал в това ще дойде ли промяната и кога ще дойде. Промени дойдоха много - едни за добро, други не за добро. Хората много ясно казаха на тези избори, че искат по-добро управление от сегашното", отбеляза той.

ДБ предупреждава: ГЕРБ стабилизира корупционната среда

ДБ предупреждава: ГЕРБ стабилизира корупционната среда

Изборът на Фандъкова щял да доведе до ефекта "още от същото"

По думите му, ако Мая Манолова се беше вслушала в предложението му да се откаже на балотажа в полза на Борис Бонев, сега София щеше да има нов кмет.

Ако Бонев беше излязъл на балотажа, той щеше да спечели, вярва Радан Кънев и добави, че предложението му не е ексцентрично, а е основано на дългогодишна френска политическа култура.

ДБ е на следващо агрегатно политическо състояние, обобщи Христо Иванов

ДБ е на следващо агрегатно политическо състояние, обобщи Христо Иванов

Искат да покажат капацитет за прилагане на управленски решения