Евродепутатът на "Демократична България" Радан Кънев предизвика много въпроси около репликата си в статус във фейсбук затова, че реално София може да има нов кмет и той да не е нито Фандъкова, нито Манолова. Някои анализатори определиха това като поредното шизофренно разделение между десните в София, докато Радан Кънев не уточни какво точно има предвид.

Кънев уточнява, че чл. 452 ал. 8 от новия Изборен кодекс дава възможност и г-жа Манолова, и г-н Игнатов да се откажат от участие в балотажа.

Това означава, че срещу г-жа Фандъкова ще се изправи кандидатът "безспорният победител на първия тур - господин Бонев, който може с лекота да обедини целия опозиционен вот и да стане кмет".

ДБ: Биха обсъдили покана от Фандъкова, но зоват да се гласува по съвест

ДБ: Биха обсъдили покана от Фандъкова, но зоват да се гласува по съвест

Не разпознават Манолова и Фандъкова като политическа дефиниция за промяна

Според Кънев така "всички ще покажем, че наистина сме готови на жертви в името на промяната, че тя не е просто дума, платформа за партийно позициониране."

"И да, г-жа Манолова няма как да вземе София - на първи тур тя просто консолидира червения електорат. Взе гласове колкото Татяна Дончева или Георги Кадиев.

Но тя все още има шанс да не бъде забравена като поредния червен кандидат, изгубил София. Може да докаже, че нейната кауза наистина е по-доброто управление на града. И за тази кауза е готова на жертви.

СДС зоват ДБ на обща битка с мимикрията на компартия

СДС зоват ДБ на обща битка с мимикрията на компартия

Манолова е дългогодишно острие на ретроградната соцпартия