"Емко" не си плаща на Министерство на отбраната от много време за наем на складовете". Това каза пред журналисти министърът на икономиката Емил Караниколов, който бе изслушан в ресорната парламентарна комисия по казуса с отнетия лиценз за търговия на въпросното дружество.

Той информира, че утре има среща между "Кинтекс" и "Емко", за да разговарят за взаимоотношенията си оттук нататък. Караниколов информира, че е имало разговор между "ВМЗ- Сопот" и "Емко".

Лицензите на "Дунарит" не са отнети, а "Емко" може да си ги върне на 6 октомври

Лицензите на "Дунарит" не са отнети, а "Емко" може да си ги върне на 6 октомври

Не е притеснително, че държавата може да влезе в едно дружество на държавен принцип, смята Караниколов

Припомняме, след като бе отнет лицензът на частното дружество, държавната ВМЗ - Сопот обезпечи договорите с външните клиенти, сключени от "Кинтекс". Изслушването в ресорната комисия бе поискано от левицата с настояване да стане ясно какво се случва с произведената и готова продукция на частната "Емко". Работниците от дружеството протестираха пред сградата на парламента с искане да им се помогне. Икономическият министър заяви още, че колкото по-бързо се изчисти този казус, толкова по-добре за всички. Той застъпи тезата за необходимостта от законови промени, с които да се спира производството, а не вносът и износът.

БСП плътно зад работниците от "Емко"
Обновена

БСП плътно зад работниците от "Емко"

Очакват следващата сряда министъра на икономиката да дойде в НС

"Защото ти така не можеш да се освободиш от наличните стоки. Ако тази идея бъде одобрена ще променим закона", посочи Караниколов. Депутатът от БСП за България Румен Гечев пък от своя страна коментира, че сме изправени пред една изключителна опасност - да компрометираме българския оръжеен комплекс и да затворим вратите на България, която към момента прави 1 млрд. и 4 млн. долара годишно.

Отнемането на лиценза на "Емко" е целенасочен удар, смята Румен Петков

Отнемането на лиценза на "Емко" е целенасочен удар, смята Румен Петков

Политикът от АБВ иска Борисов да уволни министрите

ова е изумително, няма такава държава. Продукцията е готова и е в контейнери, които са готови да бъдат качени на кораба, доставени и платени. В момента държавата търси друг производител, който да произведе същата продукция и да я изнесе, което не е сигурно дали ще може да го направи. Възниква въпросът какво ще правим с произведената продукция. Ако се издъни цялата тази работа - правителството трябва да отиде при тази продукция на пристанището и да се самовзриви", коментира Гечев.