""Дунарит" няма никакви проблеми и лицензи не са му били отнемани, оръжейният завод работи", заяви пред НоваТВ  министърът на икономиката Емил Караниколов.

За обвиненията, че държавата смята да си присвои дружеството, той коментира, че "не говорим за национализация, а за публична продан. Защо да е притеснително, че държавата може да влезе в едно дружество на държавен принцип", допълва Караниколов.

Синдикати и работници са притеснени, че НАП запорират сметки на "Дунарит"

Синдикати и работници са притеснени, че НАП запорират сметки на "Дунарит"

Синдикалистите в "Дунарит" и "ЕМКО" призовават останалите военни заводи в страната да се съберат на 4-ти октомври

"Дунарит" ще продължи да работи, а "крайният собственик на "Дунарит" е една офшорка, за която се говори, че е на Цветан Василев", смята министърът на икономиката.

В допълнение той счита, че на 6 октомври лицензът на оръжейното дружество "Емко" ще бъде възстановен, ако дружеството е отстранило нередностите.

Подчертава, че решенията за лицензите се взимат от междуведомствен съвет, а не самостоятелно от него.

Борисов иска бързи проверки на "Емко"

Борисов иска бързи проверки на "Емко"

Караниколов връща лиценза ако до 25-ти септември нередностите са отстранени

Припомняме, изплащането на 50 млн. лева задължения от страна на "Дунарит", както идействията на друг частен субект "Емко" ООД, по отношение придобиването на контрол върху дружеството, за кратко поставиха държавата в ролята на догонващ. Това обаче само засили непремерените реакции на институциите, чието "острие" се оказа Караниколов - отнети лицензи, преместени поръчки, протакане на процедури, проверки от полиция и прокуратура.

Също така има протеснения, че предложенията на Караниколов за придобиване на"Дунарит" от страна на държавата, заедно с идеята за оглавяване от негова страна на нов междуведомствен съвет за развитие на оръжейните предприятия, е очевиден пример за впрягане на държавната мощ заовладяване на субекти в отбранителния бранш.

"Правителството защитава интереса на работниците", изтъкна Караниколов.

Искат оставката на Емил Караниколов от "Да България"

Искат оставката на Емил Караниколов от "Да България"

Чрез държавни лостове газят Конституцията, пишат от партията на Христо Иванов