Протест срещу абортите се състоя тази вечер пред парламента, предаде БНТ.

Демонстрантите се обявиха в защита на живота и изразиха тревогата си от големия брой на майките, които прекъсват бременността си.

По данни на Националния център за обществено здраве, у нас всекидневно се правят поне 80 аборта. По-голямата част от тях са по желание на майката, без никакви медицински основания.

Снимка 316264

Източник: Сдружение "Избор за живот"

Протестиращите ще изпратят отворено писмо до отговорните институции с искане за засилен контрол върху здравните заведения, където се извършват аборти.

България е изправена пред демографска катастрофа

България е изправена пред демографска катастрофа

Напусналите след 89-та година българи по различни статистики са между 2,7 и 3,5 млн. души

"С този протест искаме да обърнем внимание на обществото за това, което се случва в България. Средно в България на ден чрез аборти се убиват по 80 бебета. По този начин ние отнемаме правото на живот на български граждани преди те да са се родили. Искаме правото на аборт да се ограничи. В момента няма никакво ограничение, до 12 седмици от бременността може да има аборти по желание. Бих казал, че още след 9 седмици детето има пръстови отпечатъци, то има от третата седмица биещо сърце, след шестата седмица движи ръце и крака. Искаме да се намалят възможно най-много абортите." - коментира Ивайло Тинчев от сдружение ,,Избор за живот".