Не съм извършител това убийство и не мога да си представа ей така, без повод, да посегна на човек. Това заяви подсъдимият Йоан Матев пред състава на Софийския градски съд . По думите му той нямал спомен за случилото се през 2015 г.

Той разказа пред съда какво е правил преди убийството, като обясни, че ходил на тренировки по тенис, след което излизал да обядва, ходил на училище и се връщал пак да тренира. В училище не е имал никакви проблеми. Матев бил приет в специалност "Право" в ЮЗУ "Неофит Рилски". След като спрял тренировките качил килограми, започнал да ходи на фитнес и качил мускулна маса. Това довело до промяна в неговия външен вид, но не е било с цел да прикрие нещо.

По-късно разбрал, че брат му Марсел бил подложен на психически и физически тормоз в полицията като му казали - дали той или аз. Родителите на Матев разказали, че брат му Марсел Матев не бил на себе си след разпита в полицията и изпитвал постоянен страх. След това Йоан Матев не е разпитвал подробно брат си за разпита му в полицията.

Отложиха делото срещу Йоан Матев за декември

Отложиха делото срещу Йоан Матев за декември

Причината - нито един от тримата свидетели не е явил в съда

Припомняме, Патрик Първев е един от осъдените, причинили тежка телесна повреда на малолетния Христо Татеосян. Наложеното наказание е "лишаване от свобода" за срок от 6 години.

Убийството на Георги Игнатов беше извършено посред бял ден в парка, точно срещу бариерите на двора на БНР през лятото на 2015 г. Момчето е имало среща с приятели малко по-късно, а след като е бил намушкан, е успял да се обади по телефона на приятелката си. Тя подала сигнала към тел. 112.

Йоан Матев беше задържан година и половина след самото престъпление със сериозно променен външен вид и от тогава се намира в ареста.

През 2019 година бе съобщено, че той остава в ареста.

Година по-късно бе съобщено, че е отложено делото срещу него.