С Корнелия Нинова начело БСП се променя. Това заяви в сутрешния блок на БНТ членът на Националния съвет на партията Светлана Шаренкова.

По думите й в БСП процесите са в посока на промяна в партията. Шеренкова останала впечатлена от Нинова, че когато обещавала нещо на хората, го спазвала. "Нинова обедини партията и от формален лидер стана неформален лидер. Тя стана истински лидер на партията", изтъкна Шаренкова.

Михаил Миков: Нинова е прашинка за БСП, която вятърът ще отвее

Михаил Миков: Нинова е прашинка за БСП, която вятърът ще отвее

Всеки сам избира дали да напусне парламентарната група или парламента

Шаренкова бе категорична, че в БСП няма разцепление. За първи път лидер на партията през тези 30 години се осмели да каже колко членове има БСП, изтъкна тя. Шестимата депутати, напуснали ПГ на БСП, били против прекия избор на председател и не искат Нинова да си спазва обещанията, посочи Шаренкова.

"Тя започна да прави това, което обещава. Тя обеща да промени партията, да отпуши партията за младите хора. Един от най-важните критерии за демократичност е именно, че тя наложи първа мандатността за председателския пост", похвали Шаренкова соцводачката.

Нинова вижда властови, а не ценностни мотиви в напускането на шестимата

Нинова вижда властови, а не ценностни мотиви в напускането на шестимата

Друг нямало да напуска ПГ на партията

По отношение снемане доверието от Елена Йончева Шаренкова отбеляза, че има неразбиране от страна на Йончева по отношение на политиката в България. Има и една нелоялност по отношение на партията, която я е издигнала, каза тя и допълни, че не е чула от Йончева за кого от кандидатите ще застане по време на прекия избор на партията.

За издигането на Румен Радев за президент от страна на БСП, Шаренкова изтъкна, че това е бил правилен избор на партията, защото държавният глава продължава да изпълнява функцията си за коректив на властта.

БСП е корективът на България, каза още тя.