Двамата кандидати за избор на нов председател на Антикорупционната комисия (КПКОНПИ) - настоящият главен прокурор Сотир Цацаров и Симеон Найденов от "Воля" са представили всички необходими документи, които изисква Законът за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобито имущество, както и правилникът на Народното събрание.

Това стана ясно по време на парламентарното заседание на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество.

И НФСБ подрепя Цацаров за шеф на КПКОНПИ

И НФСБ подрепя Цацаров за шеф на КПКОНПИ

Според тях имал добра визия за реформа в Антикорупционната комисия

И на двамата кандидати предстои да представят своя писмена концепция в 7-дневен срок за работата си в КПКОНПИ. През следващата седмица в четвъртък ресорната парламентарна комисия ще предложи на вниманието на народните представители да разгледат документите им заедно с концепциите.

След като бъдат разгледани документите и концепциите на двамата кандидати, законотворците трябва да вземат решение за допускане на Сотир Цацаров и Симеон Найденов за процедурата по изслушване за нов шеф на Антикорупционната комисия.

Изслушването за нов председател на КПКОНПИ ще бъде на 3 декември от 09.00 часа в зала "Запад" на Народното събрание, обясни председателят на ресорната комисия Борис Ячев.

ГЕРБ и "Обединени патриоти" излъчват Цацаров за шеф на КПКОНПИ
Обновена

ГЕРБ и "Обединени патриоти" излъчват Цацаров за шеф на КПКОНПИ

Това стана ясно на брифинг в Народното събрание

По-рано днес Цацаров обясни, че не е вълшебник и един човек сам нищо не може да направи в битката срещу корупцията.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви, че ще гласува против Цацаров за шеф на КПКОНПИ.  Преди това пък социалистът Драгомир Стойнев определи като силна кандидатурата на Цацаров.

Вчера изтече срокът за номиниране на кандидати за председател на Антикорупционната комисия.

КПКОНПИ с нов шеф до края на ноември

КПКОНПИ с нов шеф до края на ноември

Парламентарната комисия за борба с корупцията прие правила за избора му

Номинираните за поста са двама. ГЕРБ и "Обединени патриоти" излъчиха Сотир Цацаров за шеф на Антикорупционната комисия, а от "Воля" предложиха депутата от парламентарната им група Симеон Найденов.

Новият председател трябва да приключи мандата на Пламен Георгиев, който подаде оставка в края на месец юли заради скандала с недекларираната тераса на жилището му.