Корнелия Нинова остава категорична в позицията си, изказана още в понеделник по време на извънредното заседание на парламента, че няма да има повишение на цената на тока от 1 януари 2022 година.

"Да, това е наше предизборно обещание и ангажимент. И да, в момента вече в правителство полагаме усилия това да се случи. Както виждате, въпросът ще бъде решен тук, в парламента. Имаме участници в комисията (временна парламентарна комисия, целяща да предложи мерки против увеличението на цената на тока - бел.ред.). Ще намерим най-разумното решение", отговори на въпрос на News.bg лидерът на БСП.

КЕВР направила подарък на правителството с увеличението от 11% на тока

КЕВР направила подарък на правителството с увеличението от 11% на тока

Поскъпването трябваше да е с 64%, изчислява Георги Кадиев

Нинова, която направи коментара си в кулоарите на парламента, обаче не даде конкретика по отношение на това какви мерки ще предложат от "столетницата". И прехвърли токата на експертите във временната комисия: "Ще изчакаме експертите да разпишат решенията и след това ще ги коментираме. Важното е, че имаме политическата воля това да се случи, как точно ще стане ще видим след като комисията заработи и излезе с решения."