Няколко протеста се събраха тази вечер на Орлов мост в София, предаде БНР.

Блокирани са за поредна вечер ключови булеварди. Има засилено полицейско присъствие.

Исканията на основния протест, който се провежда за 116-та вечер, остават същите - оставки на премиера Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев.

От площад "Народно събрание" вече е потеглило шествието на политическа партия "Възраждане" в защита на действащата конституция.

Снимка 503403

Източник: БГНЕС

Тук симпатизантите със запалени факли, с портрети на Ботев, Левски и Захари Стоянов се обявиха срещу проекта за нова конституция, внесен от ГЕРБ, ОП и "ВОЛЯ".

Припомняме, от ГЕРБ внесоха предложението си за нова Конституция, събирайки 127 подписа. Те бяха подкрепени от коалиционните си партньори от ОП, както и от депутати от "Воля" и независими. От ДПС вече обявиха, че няма да подкрепят инициативата на ГЕРБ, от БСП също са против.

Те я определиха я като "кризисен PR" и опит на управляващите да се задържат на власт, за да могат те да организират изборите.

Шествието минава през Министерството на правосъдието и Съдебната палата, за да стигне пред фонтана на президентството, където се събира с другите два протеста.

Протест по хелоуински: Много тикви, наслов „Да сготвим Бойко”

Протест по хелоуински: Много тикви, наслов „Да сготвим Бойко”

Снимки на политици върху тиквите...

От "Отровното трио" обявиха, че променят формата на протестите. Първата акция ще бъде в четвъртък от 12 часа пред Министерски съвет.

Тогава участниците трябва да донесат изтъркани обувки на свои приятели емигранти и да ги хвърлят по сградата.

Припомняме, че вчера под знака на Хелоуин премина 115-ата вечер на антиправителствени протести. Организаторите от Отровното трио се погрижиха няколко тона тикви да бъдат докарани на пл. "Независимост", за да могат протеситращите да правят фенери и скулптури от тях.

Пред голямата купчина беше поставена най-голямата и зряла тиква, декорирана с пера като индиански вожд. На място има и дръвници, на които да се режат други тикви, предаде БНР.

Насловът на акцията бе "Да сготвим Бойко".

На демонстрацията за деня на Вси светии отново бяха поискани оставките на правителството и на главния прокурор.

Малко след 20:00 ч. по традиция протестиращите блокираха Орлов мост.