Да пратим армията без гащи на границата. Това предложение направи лидерът на НФСБ Валери Симеонов по повод изпращането на военни да пазят границата „въоръжени” само с каски, щикове и бронежилетки.

Вчера стана ясно, че военните на границата няма да са оборудвани с оръжия.

Граничната ограда с Турция остава недостроена

Граничната ограда с Турция остава недостроена

Нямали сме пари за 268 км ограда

За опцията да не се дострои оградата по турската граница Симеонов заяви: „Аз съм имал други разговори с министър Горанов, който твърди обратното”.

Според него липсата на пари за оградата е временна, но средства за изграждането й имало. Ние продължаваме да настояваме за изграждане и на непроектираните участъци, изтъкна Симеонов. До края на 2016 година трябва да има ограда по цялата граница, обобщи патриотът.

Уверение, че до края на тази година преградното съоръжение по границата ни с южната ни съседка ще има, е получил и от министър-председателя.

Трябва да се държи на поетите ангажименти. Ние за това сме подкрепили бюджета”, коментира Симеонов.

Според него обаче сериозна подмяна на поетите ангажименти би било това да няма ограда по цялата граница с Турция. Патриотите ще искат обяснение от премиера Борисов и от финансовия министър Владислав Горанов.

Ако действително няма да се дострои оградата, патриотите щели да си преосмислят отношенията с управляващите.

По думите му не са проектирани 77 километра от българо-турската граница, 12 километра по река Тунджа и 65 километра по река Резовска.

Той не вярва, че управляващите няма да си изпълнят този ангажимент и дори се усъмни, че медиите го вкарват в интриги и не си задават правилно въпроса.