В продължение на един месец Перник ще бъде без топла вода това лято. Топлоподаването ще бъде спряно на 5 юли и ще бъде възстановено на 2 август, съобщи БНР.

Ремонтните дейности ще обхванат както парогенераторите, така и съоръженията за пречистване на димните газове и отделни участъци от топлопреносната мрежа, каза изпълнителният директор на дружеството Ясен Кацаров. По-голямата продължителност на ремонта той обясни с предстоящата модернизация на хладилния цикъл на пети парогенератор.

Докато продължава ремонтът да не се извършват никакви самоволни манипулации в абонатните станции, предупреждават от дружеството.

За недопускане на аварийни ситуации в имотите на абонатите преди възстановяването на топлоподаването ползвателите трябва да приведат вътрешните инсталации за гореща вода в сградите в състоянието, в което са били преди спирането.

Авария остави Перник без топла вода

Авария остави Перник без топла вода

Перник отново без вода

Припомняме, преди 3 седмици авария остави перничани без вода. Изминалата година започна обилно напоена с новини за перничани и безводно на практика - с режим на водата и непрестанни аварии, едва в края на пролетта област Перник бе осигурена с вода посредством байпас към софийската мрежа. За източването на язовир "Студена" има повдигнати няколко обвинения, главно спрямо вече бившия министър Нено Димов, но финален извод за това къде е изчезнала водата на перничани няма. За сметка на това в края на годината новият министър Емил Димитров затвърди прякора си Ревизоро, като предупреди и за бъдещи кризи в други области на страната - засега основно заплашен е Бургас.