Ротационният председател на парламентарната комисия за контрол на ДАНС Волен Сидеров е поискал Иван Костов да се оттегли от комисията.

Иван Костов води компроматна война срещу мен като председател на комисията, заяви Сидеров, цитиран от БТА.

Той добави, че това искане се одобрява от останалите членове на комисията, които са присъствали на заседанието - Димитър Дъбов и Иван Петров. За да се работи нормално в комисията, трябва да изясним отношенията между членовете, заяви Сидеров.

Според него тази компроматна война е срещу него като председател на комисията, защото е било изразено съмнение от Костов и Атанас Атанасов, че Сидеров не може да бъде председател на този контролен орган.

Колегите заявиха, че това вреди на парламентаризма и е дестабилизиращо, каза Сидеров, имайки предвид Петров и Дъбов.

Компроматната война се започна и се води само едностранно от г-н Костов и неговия г-н Гном, който му е в управата на партията - в политбюрото, заяви лидерът на „Атака".

По думите на Сидеров вместо да се търси отговорност от Атанасов за назначаването на Алексей Петров, той продължава да получава трибуна с долнопробни и безпомощни компромати.

Сидеров подчерта, че Атанасов не показва официални документи, а някакви съчинения и подчерта: „Официален документ представих аз пред БНТ, в който се казва, че в масива на МВР няма сътрудник на Волен Сидеров".

По-късно Иван Костов коментира, че искането на Сидеров да се оттегли от комисията е несъстоятелно.

Това въобще не е въпрос за тази комисия; не е свързано с нейната работа, каза Костов и добави, че няма такава процедура и освен това не е направил нищо, с което да препятства работата на комисията. Той подчерта и че в комисията той представлява Синята коалиция.

Относно твърденията на Атанасов Костов заяви, че има възможност да се разбере каква е истината, тъй като има съответните механизми.

Костов съобщи, че комисията е дала положително становище за закона за промени в ДАНС.

Този, който е искал да напредне комисията по дневния си ред съм аз, добави Костов, след като Сидеров вече беше напуснал заседанието.