Спешна помощ - София даде трета жертва в битката с COVID-19. Това каза съобщи говорителят Катя Сунгарска, съобщи БНТ. Това е шофьор на линейка, на около 60 г.

Спешните медици отново призоваха да се спазват предпазните мерки, всеки да прояви отговорност и разбиране към сериозността на ситуацията, за да може да се запазят човешки животи.

Припомняме, че 739 са новите случая на коронавирус при 1965 теста, излекуваните са 815.

По-рано хематологът д-р Бруск Халил коментира, че частичната блокада, въведена в петък вечерта, ще помогне и той се надява след Коледа и Нова година нещата със заболеваемостта и смъртността от COVID-19 да утихнат. Той се надява всеки месец след празниците заболеваемостта да намалее с по 50% и евентуално трета вълна да има през лятото. Д-р Халил смята, че ваксината срещу коронавируса няма да промени нещата, тъй като изградените антитела остават 5-6 месеца и тогава би се наложила допълнителна ваксинация.

Аспирин и чай не са достатъчни срещу COVID-19

Аспирин и чай не са достатъчни срещу COVID-19

Вирусът не трябва да се подценява, нещата са сериозни

Проф. Генчо Начев също изказа подкрепа, по отношение на наложените противоепидемични мерки.

По негови думи рискови са хората със сърдечни проблеми, тъй като коронавирусът предизвиква тромбообразуване в малките кръвоносни съдове на сърцето. Той посочи, че индиректно вирусът вреди и на сърцето.

Медикът заяви, че е добре на третия месец след оздравяването да се направи ядрено-магнитен резонанс, за да се види дали има някакви проблеми със сърцето.

Пишат тройка по милост на правителството заради туткането с COVID-19 мерките

Пишат тройка по милост на правителството заради туткането с COVID-19 мерките

Мерките били неадекватни

Според проф. Боян Дуранкев, обаче, можем да пишем тройка по милост на правителството за взетите мерки заради закъснението и туткането. Мерките са неадекватни.

По думите му България е попаднала сред онези страни от Запада, които са реагирали на ситуацията с прекалено дълго колебаене.

"През 2023 година ще имаме дълг около 16 млрд. долара, при Тодор Живков беше 10,5 млрд. долара. Но ако тогава сме били 9 милиона души, от които 7 милиона са се трудели, сега сме под 7 милиона, от които се трудят 2,5 милиона. Бъдещето на нашите деца и внуци е ипотекирано... Гледайки към бъдещето, няма спасение освен промяна на данъчната политика, цялата фискална политика, преизчисляване на заплати", очерта нерадостна картина Дуранкев.

Десетки търговци протестират в Бургас - затворили ги неправомерно

Десетки търговци протестират в Бургас - затворили ги неправомерно

Те не били мол със заведения и кина

Същевременно протестите в страната продължават. След заседанието на Министерския съвет бяха обявените ограничения от 27 ноември до 21 декември. Те предизвикаха недоволство и протест пред сградата на Министерския съвет.

Протестът срещу мерките съвпадна и с демонстрация на шофьори на таксита и автобуси. 

Вчера в камерен формат премина вторият протест на полицаите - заради епидемията.

Днес десетки собственици на магазини и служители от търговски центрове излязоха на протест в Бургас.

Недоволните граждани се събраха пред здравната инспекция в града с искане за отваряне на обектите в един от местните базари. Те твърдят, че според новата заповед на здравния министър трябва да останат отворени, въпреки че не са хранителни магазини.

А спортисти изпратиха гневно писмо до министрите на здравеопазването и спорта.

Не закъсня и реакцията на асоциацията за здраве и фитнес у нас, която настоява за рaзширение на мерките 60/40 и 80/20