Жители от кв. "Гевгелийски", които живеят в района на Западен парк, негодуват, че един от входовете на парка е почти непроходим, съобщи БНТ. Родители се оплакват, че не могат да преминат с количките си. Според, Радослава Атанасова, която подава сигнала, този проблем е от 40 години и въпреки продължителният ремонт, който е направен, тресавище продължава да възпрепятства достигането до алеите.

При един дъжд тук става море и ние нямаме подход към парка. Целият квартал няма откъде да влезе, освен с парашут, към асфалтираната част, искаме да бъде изградена нормална инфраструктура, която целогодишно - и при дъжд, и при сняг да ни дава възможност да стигаме до тези зелени площи, защото в момента това е невъзможно" обясни Радослава. Тя допълни, че трябва да се направят шахти за отводняване като във всяка европейска държава.

Спаси София: Фандъкова иска още 3.5 млн. за ремонт на Западен парк

Спаси София: Фандъкова иска още 3.5 млн. за ремонт на Западен парк

До изливането на още милиони от парите на софиянци нямаше да се стигне

Директорът на дирекция "Зелени системи" към Столична община Димитър Данчев обясни, че алеята не е включена към проекта на Западен парк, тъй като по думите му, този подход, който хората от квартала използват, е нерегламентиран и няма как да се изгради алея към нещо, което е нерегламентирано.

Припомняме, че на 25 ноември 2020 година от Спаси София, сигнализираха, че управляващите, искат още 3.5 млн. за ремонта на Западен парк.