Сериозно напрежение назрява в редиците на управляващата коалиция. Причината - депутатите на ГЕРБ от Комисията по правни въпроси не са подкрепили предложението на "Обединени патриоти" за предоставяне на туристически ваучери за всички хора, борещи на първа линия срещу разпространението на COVID-19.

"Шокираща за мен е променената позиция на ГЕРБ по отношение на ваучерите. Те изцяло са отхвърлили нашето предложение, въпреки че беше съгласувано на политически съвет с Бойко Борисов и на коалиционен съвет в парламента. Сега се предлага един текст от ГЕРБ, който обслужва само държавните служители, които да отидат в държавни бази. Те и сега имат това право.

Медицинските работници да отидат в базите за почивка на Министерство на здравеопазването. Тези от вътрешното министерство - в базите на МВР. Този закон е безсмислен, абсурден, те и сега имат това право", коментира пред журналисти лидерът на НФСБ Валери Симеонов.

НФСБ внесе законопроекта за ваучерите в туризма

НФСБ внесе законопроекта за ваучерите в туризма

Възможност за намаляване или отмяна на туристическия данък

"Със същата логика те биха могли да предложат работното облекло, което раздава всяка министерство на своите служители, да бъде регламентирано със закон и с ваучери - пълни глупости! Отбиване на номера!", ядоса се лидерът на НФСБ.

Той подчерта, че ще продължи да търси позицията на премиера и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов по темата, който днес не му е отговорил на телефонното обаждане.

"Как може да се договаряме, аз излизам след заседанието на политическия съвет и обявявам, че ще има ваучери, а цялото това нещо се трансформира и изопачава в един вариант, който не работи", попита още Валери Симеонов.

Ангелкова зове българите: Всички на българското море

Ангелкова зове българите: Всички на българското море

От утре хотелите могат отново да отворят

Формулировката на патриотите за 9-процентова диференцирана ДДС ставка за някои услуги също е отхвърлена на заседанието на комисията.

Промените се обсъждат и на комисията по Бюджет и финанси, от чието заседание обаче отсъстват председателят Менда Стоянова и финансовият министър Владислав Горанов.

Припомняме, че НФСБ предложиха да се въведат ваучери на стойност 210 лв. за 7-дневна почивка, но те да бъдат само за тези хора, които са социално осигурени. Ваучерите ще важат и за 2021 г.

По-късно идеята се сви до ваучери за почивки за хората на първа линия в борбата срещу ковид.

С ваучери ни пращат на море с безплатни чадъри и шезлонги

С ваучери ни пращат на море с безплатни чадъри и шезлонги

Обсъждат се още мерки за подкрепа на икономиката