България никога не е била като малка страна, припозната от който и да е. Страната я нямаше на картата, на диаспората на международния терен и стана известна, когато Бойко Борисов започна да се занимава успешно с международна дейност. И днес сме фактор и сме на световната карта и това е благодарение на Бойко Борисов.

Това коментира пред БНТ Вежди Рашидов, депутат от ГЕРБ и бивш министър на културата.

Българите харесват мутрите, в ареста на Нено Димов има поръчка, заподозря Татяна Дончева

Българите харесват мутрите, в ареста на Нено Димов има поръчка, заподозря Татяна Дончева

По думите й арестът на министъра е постъпка на милиционери, обучени в школата в Симеоново, където всичко е екшън и поръчка

Той бе категоричен, че Борисов е доказал, че е "изключително талантлив човек, защото ходи върху тънък лед - с Турция, Америка и Русия".

"Борисов ходи върху жарава в интересите на българската държава. Ние забравихме ли годините, кога нямаше парно за детските градини и Илия Павлов даде безвъзмездно газ, защото беше председател на "Топенерджи". Искаме ли това да се върне, не е ли добре да имаме топли къщи и детски градини", анализира Рашидов.

Съвестно изпълнявах правомощията си, защити се Нено Димов пред съда

Съвестно изпълнявах правомощията си, защити се Нено Димов пред съда

Държавното обвинение поиска постоянен арест за Димов

По думите му премиерът може да бъде провален само от най-близките му.

"Защото много порасна за разлика от тези, които са близко до него", каза депутатът.

Той коментира ареста на екоминистъра Нено Димов: "Грешки ще има, на мен ми е трудно един министър да бъде така унижаван, но стана ясно, че имаме силен прокурор, който тръгва с летящ старт, нали това искахме?".

Вчера Специализираният наказателен съд реши Нено Димов да остане за постоянно в ареста. Решението може да се обжалва на 16 януари пред Апелативния специализиран наказателен съд.

По време на заседанието бившият министър се защити, че съвестно е изпълнявал задълженията си.

Нено Димов остава в ареста
Обновена

Нено Димов остава в ареста

Магистратите решиха, че има обосновано предположение за извършено престъпление

В четвъртък вечерта министър Нено Димов беше задържан, а в петък, 10 януари, той подаде и оставка, която беше приета от премиера Бойко Борисов. На този етап обвинението срещу Нено Димов е свързано с кризата с водата в Перник, но разследващите работят и по аферата с внос на боклук от Италия, а в петък бе обявено, че са иззети документи и по концесията в Банско на "Юлен".