В ареста на министъра на екологията Нено Димов има поръчка, задача, а не право и върховенство на закона. Това коментира пред бТВ Татяна Дончева, лидер на Движение 21.

По думите й арестът на министъра е постъпка на милиционери, обучени в школата в Симеоново, където всичко е екшън и поръчка.

Нено Димов остава в ареста
Обновена

Нено Димов остава в ареста

Магистратите решиха, че има обосновано предположение за извършено престъпление

"Това са така подбрани хора и те така ще работят", каза Дончева на въпроса за акцията на новия главен прокурор Иван Гешев.

А целта, по думите й, е да се всее страх в народа, във всички, които гледат и да си кажат "щом арестуват така министър, какво остава за мен".

"Арестът на Нено Димов няма никаква логика, те могат да го преследват наказателно - няма никакъв проблем, но да го арестуват...", коментира още Татяна Дончева.

Съвестно изпълнявах правомощията си, защити се Нено Димов пред съда

Съвестно изпълнявах правомощията си, защити се Нено Димов пред съда

Държавното обвинение поиска постоянен арест за Димов

Тя препоръча да се гледа филмът "20 век" на Бернардо Бертолучи.

"Смятам, че гледането на този филм ще помогне на много хора да видят сетивно как е дошъл фашизмът, откъде са взети тези хора", обясни лидерът на Движение 21.

Тя се съгласи с коментара на вицепремиера Красимир Каракачанов, от чиято квота бе министър Нено Димов, че арестът му е "показно убийство".

"Но за хора като Каракачанов и Нено Димов - когато си се хванал с тези хора да правиш политика и си подкрепял всякакви простотии против закона и справедливостта, недей да мислиш, че съдбата ще те избегне", каза Дончева.

Адвокатът на Нено Димов не вижда основания за задържането му

Адвокатът на Нено Димов не вижда основания за задържането му

Тя допълни. че самият той не разбира от нивата за водите

Тя направи коментар на въпроса защо българинът избира за трети мандат премиера Бойко Борисов.

"Защото българинът харесва този вид хора и иска да прилича на тях, не иска да е честен и подчиняващ се на закона и на правилата... Харесва мутрите", обясни Татяна Дончева и се върна назад: "Българинът беше научен в началото на демокрацията, че може да стане богат за една нощ извън работа и мислене, след това хареса мутрите и манекенките като обект за подражание".

Вчера Специализираният наказателен съд реши Нено Димов да остане за постоянно в ареста. Решението може да се обжалва на 16 януари пред Апелативния специализиран наказателен съд.

По време на заседанието бившият министър се защити, че съвестно е изпълнявал задълженията си.

В четвъртък вечерта министър Нено Димов беше задържан, а в петък, 10 януари, той подаде и оставка, която беше приета от премиера Бойко Борисов. На този етап обвинението срещу Нено Димов е свързано с кризата с водата в Перник, но разследващите работят и по аферата с внос на боклук от Италия, а в петък бе обявено, че са иззети документи и по концесията в Банско на "Юлен".