Стотици хиляди хора тръгват на път от София и големите градове в последния работен ден преди коледните празници. Засилено полицейско присъствие ще има в цялата страна, включително на основните изходи на София.

В последния работен ден преди Коледа се ограничава движението на камионите над 12 тона по автомагистралите и най-натоваренитe пътища, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура".

Ограничението ще е между 16 и 20 часа. Целта е повишаване на безопасността, увеличаване на пропускателната способност на инфраструктурата и по-спокойно пътуване за шофьорите на леки автомобили.

Очаква се интензивно движение на изходите на София, по автомагистралите "Тракия", "Хемус" и "Струма" и главния път Е-79 от Благоевград към Кулата.

Шофьорите трябва да тръгват на път с автомобили, подготвени за зимни условия, да карат внимателно и със съобразена скорост, да не предприемат резки маневри и да спазват въведените ограничения, пътната сигнализация и указанията на катаджиите.

За улеснение на трафика през Владая и повишаване на пътната безопасност днес от 12 до 20 ч., и на 24 декември (събота) от 8 до 14 ч. ще има две ленти за излизащите от София през Княжево.