Адвокатът на Цветан Василев Константин Симеонов определи съдебния процес като фарс. "Има съгласувани действия между прокуратурата и съда. Това не е съд, а е специализиран съд - специално създаден с определени цели, само че в един момент тези цели се изместиха с промяна на подсъдността, с промяна на състава на съда ...", каза Симеонов.

Симеонов заяви за пореден път, че КТБ е била фалирана умишлено и припомни, че защитата много искала да бъде призован като свидетел Делян Пеевски, но заместник-главният прокурор Иван Гешев го наредил до президентите Барак Обама и Владимир Путин и е труден за призоваване.

Делото за КТБ тръгва по същество

Делото за КТБ тръгва по същество

Защитата искаше да продължи четенето, за да се изяснят висящите казуси

Това обаче няма да попречи на защитата и тя отново ще поиска Пеевски да бъде призован.

Симеонов посочи, че не се притеснява от процеса и единственото, което иска е да се спазва законът.

"Решението на съда може да се окаже процесуален проблем за горните инстанции", обясни адвокатът и допълни, че медиите оповестили решението, още преди да бъде прочетено.

Защитата по делото КТБ разтакавала в очакване на случайни фактори

Защитата по делото КТБ разтакавала в очакване на случайни фактори

Според Иван Гешев адвокатите на подсъдимите нямат шанс по делото

Симеонов не знае кога се очаква да бъдат призовани за разпит свидетелите и посочи, че графикът за съдебните заседания не е бил съгласуван със защитата. По думите му разпитът на свидетели, сред които е Бисер Лазаров, може да започне още на следващия ден.

Адвокатът бе категоричен, че няма да се отлагат дела, но иска графикът за заседанията на настоящето дело да бъдат съгласувани със защитата.

Адвокатите по делото КТБ настояват да чуят целия обвинителен акт

Адвокатите по делото КТБ настояват да чуят целия обвинителен акт

Асо не се чете обвинението, значи да не се прочете и присъдата, смята Доковска

Припомняме, за написване на мащабния обвинителен акт бяха разпитани над 400 свидетели и са изготвени над 90 експертизи от 27 вещи лица.

На 11 януари 2019 г. бяха арестувани шестима свидетели по делото КТБ. Петима от тях останаха в ареста и с решение на Апелативния спецсъд.

На 31 януари с.г. обвиниха бившият изпълнителен директор на КТБ Георги Христов за присвоителна дейност при отпускане на кредит от 25 милиона евро на фирма "Шип инвест".

Зам.-главният прокурор Иван Гешев се надява, че екстрадционното производство в Сърбия ще приключи и Цветан Василев ще бъде върнат в България.