Не изпълняваме поръчки. Спазваме законите. Това стана ясно от коментара на шефа на Антикорупционната комисия Пламен Георгиев пред БиТиВи. Това е пълен абсурд, изтъкна той.

Парите винаги остават следа, това са приходи и разходи, каза Георгиев. Той посочи, че случайно проверките срещу Трайко Трайков съвпаднали с лични празници.

Трайков иска удължаване на срока за декларацията до Антикорупционната комисия

Трайков иска удължаване на срока за декларацията до Антикорупционната комисия

Бившият министър обвини Николай Бареков в клевета

За друг проверен политик бившият финансов министър Симеон Дянков шефът на Антикорупционната комисия Георгиев каза, че Дянков лично му се обадил около полунощ.

При него интересен факт е, че не било ясно женен ли е или не, а комисията трябвало да провери и съпругата му. Данните за брачния статус на Дянков били в друг щат.

От медиите Симеон Дянков разбрал, че доходите му се разследват

От медиите Симеон Дянков разбрал, че доходите му се разследват

КПКОНПИ благодари на медиите за съдействието

Проверяваме всички по случая Ветко Арабаджиев, посочи още Пламен Георгиев. Комисията работи активно с прокуратурата. Работим само с документи, изтъкна той и бе лаконичен дали се прави контрабанда без политическа подкрепа.

За бившата кметица на Младост Десислава Иванчева, Георгиев бе лаконичен и поясни, че има голям обем доказателства и СРС-та. Десет тома са данните от подслушването. Какво правят тези пари в колата на тази жена?, попита той. За Георгиев било удоволствие да работи по толкова лесен случай, защото не Десислава Иванчева била виновна.

Иванчева: Арестът е много по-тежък отколкото самия затвор

Иванчева: Арестът е много по-тежък отколкото самия затвор

Иванчева и Петрова се чувстват дискриминирани

Няма достатъчно доказателства за корумпиран депутат. Но сигнали имало. Работело се по тях. Няма нито един ред за нищо незаконно при Делян Пеевски, каза още Пламен Георгиев. Това лице е един от най-големите данъкоплатци, поясни той.

С игри и с филмчета децата могат да станат нетолерантни към корупцията и всичко започва от предучилищната възраст. Аз спазвам законите в тази държава, делата могат да показват, коментита Георгиев, честни ли са неговите сини очи.