"Твърдо не е имало подкуп и не е ставало дума да се вземат пари за лична облага." Това заяви пред bTV отстраненият бивш заместник-кмет на столичния район "Младост" Биляна Петрова.

Петрова обясни, че има различни хипотези как се е озовала паричната сума в колата, но на този предпочита още да не ги коментира.

Вчера тя беше пусната под домашен арест заедно с бившия кмет на "Младост" Десислава Иванчева. Двете са подсъдими за получаване на подкуп от 70 000 евро, заедно с посредника в схемата Петко Дюлгеров.

Иванчева и Петрова излизат от ареста с гривни

Иванчева и Петрова излизат от ареста с гривни

Мярката им е променена на домашен арест

Тя сподели и част от заплахите към нея: "Ако не кажеш определено нещо, си труп". Петрова обясни, че това е само една от заплахите, които е получавала.

Бившият зам.-кмет изтъкна още, че се страхува за заплахите, които са отправени към адвокатите. По думите ѝ е имало разлепени некролози на адвокат Савова в столицата.

Иванчева и Петрова са на свобода и ще празнуват у дома

Иванчева и Петрова са на свобода и ще празнуват у дома

Освободен бе и Петко Дюлгеров

Петрова се обърна и към главния прокурор с думите: "Господин главен прокурор, вие разследвате ли всички заплахи и престъпления или просто избирате какво да разследвате"?

Припомняме, на 19 декември състав на Специализирания наказателен съд със съдия Иво Хинов разпореди най-тежката мярка "задържане под стража" да бъде заменена с домашен арест.

Идеята беше да се приложи новата система с електронна гривна, но се оказа, че системата все още не е внедрена. Въпреки това мярката бе изпълнена. 

Спецпрокуратурата пак иска да вкара Иванчева зад решетките

Спецпрокуратурата пак иска да вкара Иванчева зад решетките

Нищо не се е променило, че да има преразглеждане на мерките

Петрова се надява, че ще започне едно по-човешко отношение към арестантите.

Тя иска да знае защо строителният предприемач Алексаднър Ваклин говори пред медиите едно, а в съдебна зала съвсем друго.

Бившата зам.-кметица заяви, че коледно-новогодишните празници ще ги прекара със семейството си и ще готви защитата си.

Апелативният спецсъд защитава продължаващия арест на Иванчева

Апелативният спецсъд защитава продължаващия арест на Иванчева

Според Георги Ушев Иванчева и Петрова могат да се укрият