Бившите шефове на АПИ Лазар Лазаров и Дончо Атанасов влязоха в Националната следствена служба тази сутрин, за да бъдат разпитани във връзка с тежката катастрофа край Своге.

На влизане Дончо Атанасов каза, че е извикан в НСлС в качеството му на свидетел.

В качеството на свидетел ме викат, поне така е написано в призовката, каза преди да влезе в НСлС и Лазаров. Той отказа да коментира каквото и да е било във връзка с катастрофата с аргумент, че текат в момента процесуално-следствени действия.

Три оставки поискал Борисов

Три оставки поискал Борисов

Нанков, Московски и Валентин Радев могат да се разделят с постовете си

В четвъртък няколко часа продължиха разпитите на регионалния министър Николай Нанков, председателя на УС на АПИ инж. Светослав Глосов и директора на Института по пътища и мостове инж. Веселин Димитров в Националната следствена служба.

В следствието бяха призовани и още двадесетина служители на АПИ във връзка с разследване на качеството на пътя, където стана трагичната катастрофа с автобус на 25 август, при която загинаха 17 души, а 21 бяха ранени.

След повече от три часа разпит регионалният министър Николай Нанков заяви, че ще има наказани за катастрофата край Своге и че част от консорциумите са започнали да отстраняват дефектите по пътя край Своге.

Взимат проби от асфалта край Своге за разследването

Взимат проби от асфалта край Своге за разследването

АПИ иска бързо да ремонтира пътната отсечка

Припомняме, днес пътят за Своге е затворен от 10 до 18 часа, заради оглед и взимане на проби от асфалта от страна на разследващите. 

Министър Нанков вече посочи, че има разминаване в документация и материали за пътя край Своге.

От фирмата изпълнител "Трейс груп" отричат на този етап всякаква вина, включително и за извършването на проби на асфалта, с който е работено, в лаборатория, която е свързана по роднински с тях.

Шефът на "Трейс груп" дал на сина си да изследва асфалта на пътя убиец?

Шефът на "Трейс груп" дал на сина си да изследва асфалта на пътя убиец?

Нанков потвърди, че е възможен конфликт на интереси

Тази сутрин премиерът Бойко Борисов е поискал оставките на трима министри - Николай Нанков, Валентин Радев и Ивайло Московски.