Утре от 10 ч. до 18 ч. се ограничава движението по път II-16 Своге - София, съобщават от АПИ.

Целта е да се проведат процесуално-следствени действия - да се направи оглед на мястото на катастрофата, където загинаха при катастрофа на автобус 17 души, и да се вземат проби от асфалта.

Взимат проби от асфалта край Своге за разследването

Взимат проби от асфалта край Своге за разследването

АПИ иска бързо да ремонтира пътната отсечка

Движението се ограничава за всички превозни средства по път II-16 Своге - София. Въвеждат се обходни маршрути:

път II-81 София - Монтана и

път III-164 Своге - Искрец - Бучин Проход.

Агенция "Пътна инфраструктура" е осигурила необходимата механизация и материали за временно възстановяване на настилката, за да се осигури нормалното експлоатационно състояние на пътя, след извършването на необходимите процесуално-следствени действия.

Припомняме, от прокуратурата съобщиха, че днес разследването на тежкото произшествие на пътя Своге - София е продължило с разпити на свидетели. В Националната следствена служба вече са разпитани 20-те членове на Държавната приемателна комисия, извършила окончателното приемане на пътя след ремонта му.

Те са представители на различни институции - Агенция "Пътна инфраструктура", Областно пътно управление, МВР, РИОСВ-София и РИОСВ-Враца, Районните служби "Пожарна безопасност и защита на населението" в Мездра и Своге, Столична община, общините Мездра и Своге, както и представители на фирмите, осъществявали проектирането, инженерния надзор и изпълнението на пътя - ДЗЗД "ТРЕЙС-СВОГЕ", "Виа-План" ЕООД, "Пътконсулт 2000", "Мотт Макдоналд лимитид".

Като свидетели са разпитани също министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Ненков и председателя на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" Светослав Глосов.