Бившият директор на НДК Мирослав Боршош е призован в Софийска градска прокуратура. Това съобщи самият Боршош в публикация във Фейсбук.

Прокуратурата проучва плащано ли е по договори за НДК
Обновена

Прокуратурата проучва плащано ли е по договори за НДК

Те са за председателството ни

"Градският прокурор на София Емилия Русинова и говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова съобщиха днес, че разследването по случая НДК продължава и опровергаха публикации, че ще ми бъде повдигнато обвинение. Часове по-рано обаче аз получих призовка да се явя като обвиняем. Дали някой самостоятелно не бърза да изпълни нечия поръчка? Сега не знам какво да направя - да ида или да не ида? Това е въпросът!", гласи публикацията на Боршош.

НДК натрупал 3 млн. лева загуби само тази година

НДК натрупал 3 млн. лева загуби само тази година

В НДК има дерибей, според Румен Гечев от БСП

Той публикува документа, с който го приканват да се яви на 20 юли в съда.

Припомняме, на 26 юни 2017 г., понеделник вицепремиерът Лиляна Павлова уволниизпълнителния директор на НДК Мирослав Боршош. Във вторник премиерът Бойко Борисов го върна на поста.

От БСП и ДПС обявиха в пленарна зала, че казусът трябва да бъде разследван от парламентарна комисия. Йордан Цонев от ДПС директно заяви, че според него случаят е за прокуратурата.

На 28 юни от прокуратурата съобщиха, че са уведомени от ДАНС за нарушения с бюджетни пари, отпуснати на НДК. Справката им е изпратена на 21 февруари 2017 година.