Ченалова призна и за новата порция записи между нея и Владимира Янева.

След изслушването си пред Етичната комисия на ВСС бившата съдийка от СГС разказа, че са я питали не толкова за замесените в разговорите членове на ВСС, а за премиера Бойко Борисов. Тя се срещнала с него веднъж след твърденията срещу нея на френския посланик.

Кой е мъжът в някои от разговорите, Ченалова не знае.

Стана ясно чий не е мъжкият глас в записа „Янева – Ченалова”

Стана ясно чий не е мъжкият глас в записа „Янева – Ченалова”

Адвокат Иван Тодоров не разпознал гласа си

Тя още не е чула изтеклия днес пореден разговор между двете, но си спомня как Янева й е споделяла, че не иска да се обажда на Борисов - "заради делото на Цветан Цветанов и по лични причини".

От поредните двайсет и няколко секунди запис, пуснат в Биволъ става ясно, че Янева е искала от човека на Борисов – Александър Сталийски, да ходатайства за нея пред премиера, но той й отговаря, че трябва лично да се види с Борисов. От мъжкия глас – оставащ загадка, пък се разбира, че Сталийски е взел фабриката за стъкло „Рубин”, доскорошна собственост на Цветан Василев.

За членовете на ВСС Ченалова имала какво да каже, ако я питат - Милка Итова често идвала в СГС, била в кабинета на Янева, дори върнала на ръка едно предложение на Янева за дисциплинарно производство срещу Елка Пенчева.

Янева „провали” очната ставка с Ченалова пред Етичната комисия

Янева „провали” очната ставка с Ченалова пред Етичната комисия

Бившата шефка на СГС не се яви

Името на адвокат Иван Тодоров Ченалова споменала, защото също често го е виждала около кабинета на Янева.

Ченалова се сдобила с нова призовка за прокуратурата - предполага, че ще я разпитват за записите. Днес тя не е разбрала срещу кого е образувано досъдебното производство за записите.

Ченалова сметна, че била в дома на Янева може би два пъти, като там не е имало и адвокати. Тя допусна, че бившата й шефка не е дошла днес, защото не събрала сили да застане очи в очи с нея.

Бившата градска съдийка допусна, че и двете могли да са оперативно интересни лица, за да има основание ДАНС и ДАТО да са ги подслушвали, макар от там да има уверение, че записите не са законни. Ченалова уточни, че може СРС-тата да не са били официално назначени. Тя се надява да се проверят не само софийските съдилища за издадено разрешение, а и тези от страната.

Янева ми е разказвала за опитите си да овладее възможността да й се образува дисциплинарно производство или наказателно още от есента на 2014 г. покрай Съюза на съдиите, после през януари като започнаха първите информации за "Червеи", тя тогава започна тези срещи с Цацаров, с членове на ВСС, разказа Ченалова.