Нито една версия за атентата срещу главния прокурор Иван Гешев не е отпаднала. Трябва да се разследват всички версии и да се излезе с категорично становище по темата. Това каза служебният вътрешен министър Иван Демерджиев пред журналисти в парламента.

Демерджиев добави, че взривното устройство дори при директно попадение, не би могло да проникне в купето и да убие пътниците в кола, в случая главния прокурор Иван Гешев.

Той обясни, че има информация за извършителите на атентата, като информацията продължава да се обработва от анализаторите на Европол. МВР ще направи всичко необходимо да стигне до извършителите и поръчителите на взрива. Има конкретни данни, които сочат към определени лица, уточни Демерджиев, който отказа да навлезе в повече подробности за поръчителите на атентата. Припомняме, че втори път Демерджиев заявява това, като миналата седмица веднага бе опроверган от прокуратурата.

Той посочи, че няма да се бърка на терена на съдебната власт, но е коректно, когато се води разследване, то да протече безпристрастно.

Борислав Сарафов пита Гешев защо мълча цяла седмица?

Борислав Сарафов пита Гешев защо мълча цяла седмица?

Израелският експерт доведен от Ясен Тодоров "по разпореждане на г-н Гешев"

Припомняме, че за втори път вътрешният министър Демерджиев прави такова изявление - първият път миналата седмица в Министерски съвет. Тогава обаче бе опроверган както от говорителя на НСлС, който нямал информация, така и от зам.-шефа на следователите и зам.-главния прокурор Борислав Сарафов, който обаче от два дни се позиционира като опозиция на главния прокурор Иван Гешев. До този момент самия Гешев не е правил изявления с изключение на изявата му пред БНТ от САЩ, където се намира на посещение по покана на еврейски организации, и в което интервю призна, че не е пътувал в автомобила със семейството си, както се твърдеше в първите дни след инцидента.

Гешев: Не ме е страх, други трябва да ги е страх

Гешев: Не ме е страх, други трябва да ги е страх

В България има повече експерти по взрив, отколкото държавата Израел

За кандидата на ГЕРБ за премиер Мария Габриел и би ли останал да работи в един такъв евентуален и бъдещ кабинет, Демерджиев заяви, че няма да прави оценка на политически фигури, а и никой не го е канил да е част от някакво правителство.