Двама братя нападнаха с юмруци дежурния лекар в хирургията на МБАЛ Пазарджик, афектирани от смъртта на майка им, която починала в болницата.

Данаил и Георги Данаилови вилняли в отделението, скъсали пагоните и якето на един от полицаите, пристигнал да ги усмири.

Те обвиняват лекарите, че са виновни за смъртта на майка им - 63-годишната Мария Йорданова, която починала в болницата, съобщава БНТ.

Дежурният лекар Милко Петров се обадил да съобщи на близките й. След час единият от синовете се нахвърлил с викове и ругатни върху него.

"Влетя се вътре и започна една блъсканица, бореница, при което ми счупиха очилата при удара, който получих тука и устната се разцепи, след което се опитах да ги озаптя и да спре цялата тази работа", разказа хирургът д-р Милко Петров.

Братята нахлули и в стаята, в която лежала майка им преди да почине и изплашили жената на съседното легло. От болницата веднага извикали полиция.

Освен че са нанесли удари на дежурния лекар, братята счупили стъкло на една от операционните, стъкло на маса и са повредили клавиатура на една от компютърните конфигурации в отделението, съобщи Мирослав Стоянов - говорител на ОУ на МВР Пазарджик.

В опит да бъдат задържани двамата братя нанесли няколко удара на униформените полицаи като скъсали пагона и якето на един от служителите на реда.

Данаил и Георги Данаилови подписали декларация, че върху тях не е упражнено полицейско насилие. Те съобщиха, че са внесли искане в прокуратарата за повторна аутопсия на майка им.
Според лекарите причината за смъртта е сърдечното й заболяване.

Бързо производство е образувано срещу двама братя, вилнели в едно от отделенията на МБАЛ-Пазарджик, съобщават от пресцентъра на МВР.

Сигнал в полицията е подаден вчера към 7.30 часа. При пристигането на полицейския екип се изяснило, че поводът за агресията била смъртта на майка им. Скръбта им се насочила към саморазправа с медицинския персонал. Единият ударил дежурния лекар в лицето, двамата строшили и прозорец в операционния блок, стъкло на маса в един от кабинетите и клавиатурата на компютър. Като видели полицаите, двамата братя - на 43 г. и 39 г. насочили агресията си към тях - освен обиди и неприлични изрази, по-малкият хванал ръката на униформения и скъсал целия му ръкав.

Те са задържани в полицейския арест, уведомена е районната прокуратура, образувано е бързо полицейско производство.