По време на проведената специализирана полицейска операция по линия на Европейската мрежа на службите на пътна полиция TISPOL, която се осъществи в периода от 10 до 16 декември, пътните полицаи у нас са установили двойно по-малко водачи, седнали зад волана след употребата на наркотични вещества спрямо предишната такава акция.

Катаджиите дебнат за дрогирани шофьори от днес

Катаджиите дебнат за дрогирани шофьори от днес

Акцията ще продължи до края на седмицата

При проведената акция в периода от 4 до 10 юни тази година катаджиите са хванали 91 водачи, които са шофирали след употребата на наркотични вещества и/или техните аналози.

В хода на сегашната операция (10 - 16 декември 2018 г.) са регистрирани 42 положителни резултата на дръг тестовете на КАТ.

Броят на пияните водачи също е по-малък. Ако през лятото са установени 296 шофьори, седнали зад волана след употреба на алкохол, хванатите през декември са 204 водачи.

В хода на сегашната акция са проверени общо 19 624 водачи и са констатирани общи 246 нарушения.
През юни проверените са 19 366 водачи, а констатираните нарушения - 387.

Засилени пътни проверки по празниците обещава варненската полиция

Засилени пътни проверки по празниците обещава варненската полиция

Ще се следи и за поведението на пешеходците

По време на проверките са констатирани и криминални престъпления. Екипите са засекли 15 случая на притежаване на наркотични вещества и техните аналози. В един от проверяваните автомобили е открит и един нелегален мигрант.

В хода на проверката са установени и 8 издирвани лица и са разкрити 36 други криминални престъпления, основно - управление на МПС с концентрация на алкохол в кръвта над 1.2 промила и управление на МПС в срока на наложено наказание по административен ред.

1800 собственици на автомобили с прекратена регистрация заради шофиране с дрога

1800 собственици на автомобили с прекратена регистрация заради шофиране с дрога

Три дни проверяват усилено за употреба на алхокол по линия на TISPOL