Екип от следователи от Софийска градска прокуратура (СГП) разследват причината за смъртта на непълнолетно момче в София, съобщиха от прокуратурата.

Припомняме, на 14 февруари 2021 г. на столичния булевард "Академик Иван Гешов" заради оголен кабел от токов удар почина 16-годишно момче.

Разпитват се множество свидетели, сред които и представители на институциите, имащи отношение към инцидента.

Експерт по безопасност: Защо изобщо има напрежение върху капака на шахта?

Експерт по безопасност: Защо изобщо има напрежение върху капака на шахта?

Възможните сценарии за трагичния инцидент

От държавното обвинение са иззели камера за видеонаблюдение, монтирана в района на местопроизшествието и обхващаща мястото на инцидента. Записите се преглеждат.

Направен е оглед от експерти в електрозахранването и електроразпределението.

Към материалите по делото са включени документи, които показват как са свързани намиращите се в района търговски обекти към електропреносната мрежа. От петте павилиона три са имали договорни отношения с Община "Триадица" и два - с УМБАЛ "Св. Иван Рилски".

Според огледа на местопроизшествието откритият усукан проводник, представляващ източник на повишена опасност, е захранвал павилион, ползван от търговско дружество с адресна регистрация в гр. Варна.

Пациенти питат Ангелов и Фандъкова: "Спахте ли добре" след убитото от кабел момче

Пациенти питат Ангелов и Фандъкова: "Спахте ли добре" след убитото от кабел момче

След като павилионите са незаконни от 2016 г. какво правите вие, питат пациентите

Припомняме, на 14 февруари 16-годишно момче почина след токов удар от шахта, пресичайки на пешеходна пътека при болницата "Св. Иван Рилски" в София.

На следващия ден институциите започнаха да си прехвърлят отговорността, че не е ясно кой контролира кабела, преминаващ към павилион в двора на болницата.

Прокуратурата също започна да търси информация по случая.

Здравният министър Костадин Ангелов също започна проверка по случая.

От болница "Св. Иван Рилски" нямат информация за инфраструктурата.

Общинските съветници поискаха регистър на преместваемите обекти. Установени са нарушения в пет павилиона в района на инцидента.