Двама от обвиняемите по случая NEXO Антони Тренчев и Коста Кънчев са кацнали в Белград днес. Това съобщи пред журналисти главният прокурор Иван Гешев, който присъства на първа копка на паметник на юристите - спасители на българските евреи. Информацията Гешев разбрал от Интерпол.

"Сега чакам да кацнат Божков, може би вашият колега от "Бърд", може би някои политици и политически партии, за да си направят оперативка и да си разпределят задачите", развихри се в предположенията си Гешев.

На шега или не, или пък просто тъжна шега, както главният прокурор изтъкна, може би и Красимир Каменов- Къро от ЮАР ще кацне.

Припомняме, че Каменов е привлечен към наказателна отговорност за това, че е подбудил Кристиан Илиев да убие Любомир Иванов, бивш служител на МВР. Разследване бе образувано и срещу организирана престъпна група с участието на Къро, Цветан Василев, Дилян Георгиев и Тони Иванов-Парфюма, като държавното обвинение днес разкри още подробности около казуса, пускайки и чатове като доказателства. Групата се разследва за престъпен заговор за елиминиране на магистрати и полицаи.

Кримилица, олигарси и медии в заговор срещу Гешев, държавата и народа

Кримилица, олигарси и медии в заговор срещу Гешев, държавата и народа

В записи, намерени от прокуратурата, се наместват и инициалите ПП и ДБ

Няма да допусна да се заплашват магистрати, да се оказва натиск върху колеги от МВР и да се правят опити за сплашване, закани се Гешев. Той се чуди кой има интерес от случващото се? Интерес имат тези, които наричате олигархия, мафия, престъпници, корупционери, но не и българските граждани, убеден е главният прокурор.

И всъщност кой може да прояви отговорност към народа и държавата и кой го е правил в последните няколко години, пита Гешев? И сам си отговори - тези които трябва да го направят, в последните две години предлагат само избори и опитват да разрушат малкото от българските институции, които работят като например прокуратурата и МВР, изтъкна главният прокурор.

"Аз виждам говорене за реформи, срещу които фактически седи разруха", посочи Гешев с увереност, че няма да позволи това да се случи, защото това не е в интерес на хората.

МС редактира закона за контрол на главния прокурор, а Зарков регистрира всички обещания

МС редактира закона за контрол на главния прокурор, а Зарков регистрира всички обещания

Тези промени не изчерпват съдебната реформа