В деловодството на 49-то Народно събрание е внесено искане за сваляне на още два имунитета на народни представители - на В.В. и А.Г. Прокуратурата съобщава само инициали, но става въпрос за депутатите от "Възраждане" Веселин Вешев и Ангел Георгиев.

Искането се прави по предложение на Софийската районна прокуратура.

От прокуратурата обясняват, че срещу двамата има внесен обвинителен акт в Софийски районен съд (СРС) за извършени от всеки един от тях престъпления по чл. 131, ал. 2, т. 4, вр. чл. 130, ал. 2 НК и по чл. 325, ал. 2, вр. ал. 1 НК.

В края на 2021 г. Софийски районен съд спира наказателното производство, тъй като Ангел Георгиев е бил избран за народен представители, а Веселин Вешев за общински съветник във Варна.

Миналата година макар и след разпускането на 47-то Народно събрание производството не е продължило, тъй като имунитетът само на Георгиев е отпаднал, а Вашев е продължил да бъде лице с имунитет.

За изясняване на фактическата обстановка и правилното разглеждане на делото, същото следва да се гледа с участието на двамата подсъдими, заявяват от прокуратурата, затова и имунитетите им се искат заедно. 

Припомняме, след бомбата, поставена край пътя, главният прокурор Иван Гешев се активизира и иска имунитетите на 4-ма вече Народни представители - Радостин Василев, който вече се отказа от него, както и на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов по разследването за Барселонагейт. 

СГП предложи на Иван Гешев да поиска и имунитета на друг народен представител от ГЕРБ - Делян Добрев, но искането бе върнато за доработка за прокуратурата. 

Рашков очаква Гешев да започне да иска депутатски имунитети

Рашков очаква Гешев да започне да иска депутатски имунитети

Един от тях може да е Бойко Борисов, смята депутатът от ПП/ДБ

По информация на Нова телевизия обвинението срещу двамата депутати от "Възраждане" е за нанасяне на телесна повреда на полицай по време на протест на партията от 2019 г. пред Министерство на регионалното развитие.