Полицията на крак с мащабни полицейски операции срещу купуването на гласове - този път в Софийска област и по-конкретно в общините Костенец и Долна Баня. Основен акцент в операцията е недопускане на нарушения, свързани с изборния процес за предстоящите избори за 27 октомври. Заедно с екипите на Охранителна полиция в двете общини има представители от НАП, БАБХ и Регионалната инспекция по горите. В проверяващите екипи са включени служители на Икономическа и криминална полиция от областната дирекция и районното управление. Проверяват се частни адреси и търговски обекти, ще се проверят игрални зали и заложните къщи.

До момента няма постъпила информация за купуване на гласове от Костенец и Долна Баня. Всяка информация, която е получена за купуване и продаване на гласове, е докладвана на компетентната прокуратура. Всеки сигнал, който е получен, се отработва незабавно.

От началото на полицейската операция досега на територията на Костенец и Долна Баня са проверени 76 лица с 60 моторни превозни средства. Задържаните лица са шестима, трима от които са криминален интерес за полицията и двама души без лични документи в себе си, обяви началникът на отдел "Охранителна полиция" при ОДМВР-София комисар Петър Соколов.

Профилактирани са и 4 лица, които представляват интерес за полицията.

Съставени са 2 акта и един фиш по Закона за движение на пътищата, като на входовете и изходите на двете общини има сформирани КПП-та и служители на дирекция "Жандармерия". Операцията продължава на територията на цялата област, като в по-късно през деня ще бъде предоставена повече информация за резултатите.

Специализирана полицейска операция срещу търговията с гласове се провежда и на територията на Сливен, съобщава БГНЕС. В акцията участват екипи на охранителна, пътна полиция, икономическа и криминална полиция, Зонално жандармерийско управление - Бургас, както и служители на РДГ. Проверяват се частни адреси, търговски и други обекти и места, за които има данни, че евентуално може да се извършва престъпна дейност.

Акциите за купен вот днес: Смолян, Стара Загора и Елин Пелин
Обновена

Акциите за купен вот днес: Смолян, Стара Загора и Елин Пелин

Четирима са задържаните до момента