Адвокатите на Десислава Иванчева, Биляна Петрова и Петко Дюлгеров настояха в съдебна зала да се яви и да бъде разпитан заместник-главният прокурор Иван Гешев.

Искането си те направиха, след като стана ясно, че Апелативният специализиран наказателен съд отхвърли искането им за отвод.

Мотив за искането за разпит на Гешев е, че има съмнения за конфликт на интереси и заговор.

Бившият кмет на "Младост" Десислава Иванчева заяви, че иска да бъде изискано да се направи разпит на заместник-главния прокурор Иван Гешев заради съмнения на конфликт на интереси и заговор. Тя настоя още да се намерят видеозаписите от последните им задържания.

Обвиняемите настояха да се изиска информация дали Иван Гешев има някаква връзка с Александър Ваклин.

Адвокатите настояха за разпит на Гешев и за това дали е давал указания на разследващите.

Защитата на Иванчева поиска отвод на Апелативния съд
Обновена

Защитата на Иванчева поиска отвод на Апелативния съд

Съдът отхвърли искането

От държавното обвинение поискаха също така експертиза от вещо лице, на което защитата се противопостави, тъй като вече има такава изготвена и предоставена на съда експертиза

Адвокатите настояха да бъдат приобщени осем лабораторни изследвания и доказателства на бившия кмет на "Младост" Петко Дюлгеров, което беше отхвърлено от съда.

Биляна Петрова настоя да бъде осигурено за графологична експертиза на протокол за обиски и изземване на Петко Дюлгеров. Петрова настоява още да се намерят доказателства от Централна избирателна комисия дали Мария Праматарова Щуркова е била член в последните 10 години на РИК или ОИК. Тя иска още информация в коя политическа партия е била назначена Мария Праматарова за тези години.

Прокуратурата отхвърли доказателствените искания на защитата с аргумент, че те са неоснователни.

Иванчева: Няма да има правосъдие за мен и Биляна Петрова с Гешев като главен прокурор

Иванчева: Няма да има правосъдие за мен и Биляна Петрова с Гешев като главен прокурор

Той опропасти живота ни, написа във "Фейсбук" бившият кмет на район "Младост"