Колко бонуси, премии или допълнителни възнаграждения е получил всеки един от членовете на политическия кабинет на правосъдния министър за 2017 г. Това питат от Синдиката на служителите в затворите. Те подготвят нов протест на надзирателите за 10 март 2018 г., съобщиха от Синдиката на служителите в затворите в България.

Искането на синдикалните организации на надзорниците е за по-високи заплати на служителите на специализираните дирекции към правосъдното министерство в рамките на настоящата година. Въпреки поредица срещи с ръководството на Министерството на правосъдието проблемът остава нерешен.

Надзирателите в затворите пак на протест
Обновена

Надзирателите в затворите пак на протест

Цецка Цачева разговаря с протестиращите

Подготвяният протест е под мотото: "Европа и за нас". Той ще бъде митинг - шествие от площада пред Министерство на правосъдието през Министерство на финансите до сградата на Министерския съвет.

Едновременно с протестите от Синдиката на надзорниците ще изпратят ново писмо до премиера Бойко Борисов, в което предупреждават, че няма да търпят безпрецедентната арогантност и скандалното недофинансиране на сектора за сигурност.

Канят Цецка Цачева на протеста на надзирателите

Канят Цецка Цачева на протеста на надзирателите

Протестите да не притесняват Борисов, че ще "изложим страната пред чужденците"

В понеделник сутринта 60 надзиратели от Софийския затвор отново излязоха пред сградата на ГД "Изпълнение на наказанията" на протест с искане за по-високи заплати и по-добри условия на труд.

Протестиращите носеха написани послания: "Министерство на правосъдието в лицето на своя министър генерира дискриминация и демонстрира безхаберие в лицето на Европа" и "Г-н Борисов, стартовата заплата в ГДИН и ГД Охрана е 567 лв. Това не е ли срамно?".

Цацаров разговаря със Синдиката на надзирателите

Цацаров разговаря със Синдиката на надзирателите

Проблемите не са преодолени досега

Протестиращите надзиратели в затворите са готови да блокират пътни артерии и магистрали, ако не бъдат чути техните искания.

Други от недоволстващите поставиха въпроса за оставката на министъра на правосъдието Цецка Цачева с думите "тя си свърши работата, изигра ни и е време да си върви".

Сред излезлите на протест имаше и предложение следващите национални протести в центъра на София на "Дондуков" 1 и пред НДК да бъдат в униформи.

Ръководствата на Синдикат на служителите в затворите в България и Синдикат "Охрана" нееднократно обръщат внимание, че действията на синдикатите нямат политическа насоченост, а целта е да се осигури спокойствие в системата на затворите и сигурността на гражданите, магистратите и съдебните сгради, като цяло.

До 10 март пред ще има протести пред затворите в Бобов дол, Ловеч, Стара Загора, Варна и Пазарджик.