Политиците да не купуват гласове от гетата, иска вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов. Той смята, че така създавали усещане за безнаказаност у циганите, предаде "24 часа".

Трябва да се даде кураж на полицаите да си вършат работата смята вицепремиерът. "Ако ние не ги убедим, че те трябва да използват закона по най-твърдия начин, дори с използване на сила, и че няма да бъдат наказвани за това като престъпници, няма да има ефект", отсече той и добави, че не може "разбеснели се цигани да хвърлят пейки и да замерят полицаите и за това да няма последици".

Каракачанов подкрепи полицаите в Ботевград, "скочи" на НПО-тата

Каракачанов подкрепи полицаите в Ботевград, "скочи" на НПО-тата

Вчера роми нападнали с камъни органите на реда, отзовали се след сигнал за силна музика

Припомняме, на 23 юни вечерта полицаи отиват, за да направят забележка за шума в ромския квартал в Ботевград. Минути след като пристигнали, ги обградила и атакувала тълпа. На видеозапис се вижда как срещу служителите на реда хвърчат камъни. По-късно вицепремиерът по сигурността Красимир Каракачанов написа пост в социалната мрежа Фейсбук, в подкрепа на полицаите и припомни думите на съпругата на вицепремиера Томислав Дончев за моркова и тоягата по адрес на ромските права в страната.

Тя от своя страна отново в социалната мрежа предложи Българският хелзингски комитет да излезе с "остра" декларация в защита на правата на полицаите от Ботевград и да осъди посегателствата върху тях като представители на българския етнос.

За ромите морковът е твърде дълъг, а тоягата - къса
Обновена

За ромите морковът е твърде дълъг, а тоягата - къса

Секретен доклад посочвал, че ромите не могат да се интегрират

БСП не са били подготвени добре за вота на недоверие, отсече вицепремиерът. "Част от опозицията нямаше мотиви, а другата част, като "Воля", на практика не се държаха като опозиция", посочи Каракачанов и призна, че проблеми със сигурността има. Празни приказки от НС не помагат за решението им, категоричен е той.

Кабинетът Борисов 3 оцеля
Обновена

Кабинетът Борисов 3 оцеля

Вторият вот на недоверие, внесен от БСП, не мина

Българското председателство на Съвета на ЕС представи добре страната ни в Европа. Трябва да внимаваме и да работим активно, за да можем да осребрим тези червени точки в полза на българите, заяви вицепремиерът.

Председателството ни донесе ползи и за отбраната на страната, посочи Каракачанов. По думите му по време на европредседателството ни се е провела сериозна програма от събития и е приет регламент необходим за индустриалното сътрудничество в областта на отбранителната индустрия.

Европа може да защитава само когато е единна, обяви Борисов в Австрия

Европа може да защитава само когато е единна, обяви Борисов в Австрия

Австрия желае да е страна, която изгражда мостове

Проблемът с мигрантите може да се реши само, ако държавите в ЕС има обща политика, използвайки включително и флотата си, за да спрат нелегалните потоци от мигранти, посочи министърът на отбраната. Според него трябва мигрантите да бъдат връщани, откъдето са пристигнали.

Българите да спят спокойно, иска Борисов

Българите да спят спокойно, иска Борисов

Премиерът спокоен за вота на недоверие