За председателят на партия "Воля" Веселин Марешки мотивите на вота за недоверие са "смешни". Дебатът е безсмислен и циничен, и без идеи и е загуба на време, коментира той пред БНТ.

Марешки обясни, че са решили да не участват в този вече 30-годишен спектакъл на управляващи и опозиция, които разиграват и се сменят през годините и никога нищо не вършат. Нямат роля в този цирк, смята той и определя партията си като алтернатива на статуквото.

ДПС подкрепят вота, "Воля" слуша аргументите

ДПС подкрепят вота, "Воля" слуша аргументите

Ако изкарат нещо реално, може да преосмислим решението си, заяви Марешки

"Некадърници има навсякъде, във всяко стадо има мърша, ние заради един министър или вицепремиер, който отговаря за тема "Сигурност" няма как да тласнем държавата в хаос и в безсмислено явяване на избори, защото към днешна дата заради псевдоалтернативи, които излъгаха хората, защото след година и половина, откакто БСП са спечелили президентските избори, нещо хубаво да се е случило в държавата", обясни Марешки подкрепата си за правителството и гласуването против вота на недоверие.

Според него проблемът в държавата е, че нищо не се случва и това са фалшивите алтернативи, "кресливите политици, които нищо не вършат - аз няма да се притеснявам да ги казвам, например такива като Каракачанов, като Корнелия Нинова, които нищо хубаво не вършат за България, но само мислят за своите рейтинги".

Каракачанов не е виждал толкова смешен вот

Каракачанов не е виждал толкова смешен вот

Така и не стигнал до черната папка с аргументите си

По отношение на темата сигурност, той коментира, че "хората, които работят в МВР са в това състояние, защото всичките ей такива хора са се изреждали през годините, нищо хубаво не са свършили за работещите в МВР, за да може те пък да свършат нещо добро за всички българи".

 на Съвета на ЕС Марешки обясни, че правителството си е свършило добре работата по темите, които си е избрало, но пита "какво стана за България". Той допълни, че все още ядем храни с по-ниско качество, хората продължават да мизерстват, продължават да ги ограбват, затова според "Воля", темата е тябвало да бъде за двойния стандарт, за стандарта на живот в Централна и Източна Европа.

Борисов: Да ви е честита алтернативата БСП и ДПС, ако искате

Борисов: Да ви е честита алтернативата БСП и ДПС, ако искате

Така премиерът тълкува вотът на недоверие