Поне 39 пъти е била удряна малката Никол от акушерката Емилия Ковачева. Това пише в мотивите на съдията, огласени във вторник, съобщи "24 Часа".

Съдията припомня, че Никол е родена здрава, и повтаря заключенията от експертизите и доказателствата като записите от камерите. 

От мотивите по присъдата става ясно, че по време на смяната на Ковачева през април 2015 година при бебетата не са влизали други лица. 

Самите родители на детето съобщиха наскоро, че вече 3-годишното им дете е получило епилептичен пристъп, вследствие на побоя. 

Акушерката, пребила новородено, не чувства вина

Акушерката, пребила новородено, не чувства вина

Ковачева остава под домашен арест

Те са били предупредени от лекарите, че това е твърде вероятно след подобни наранявания.

В мотивите към съдебното решение се посочва, че акушерката не е била длъжна да поема извънредни дежурства в болницата. Това е било нейно решение, продиктувано от "икономическа изгода".

Съдията не пропуска да припомни и информацията, че и други бебета са били бити, но не се коментират, тъй като за тях няма обвинение.

Припомняме, че самата Ковачева обяви, че не се чувства виновна за случилото се.

Припомняме, преди осем месеца акушерката Емилия Ковачева беше осъдена на 18 години затвор на първа инстанция, заради побой над бебе

Присъдата обаче още не е влязла в сила. Заради това защитникът на акушерката поиска в края на юни по-лека мярка за неотклонение. Съдът обаче не уважи молбата, тъй като макар и не влязла в сила присъдата на Ковачева е тежка.