Нагъл рецидивист беше осъден от магистратите в Омуртаг на 4 години при първоначален строг режим, съобщиха от прокуратурата.

900 000 българи са изнудвани от телефонни измамници

900 000 българи са изнудвани от телефонни измамници

Показва проучване на "Тренд"

36-годишният Радко Колев от котелското село Градец беше предаден на съд по обвинителен акт за измама при опасен рецидив. Престъплението е извършено в периода от април 2015 г. до февруари 2016 г.

На 6 януари 2014 г. Радко Колев излязъл от затвора, където изтърпял поредната присъда за измама. Установил се с жената, с която живеел на семейни начала, на адрес в град Антоново.

Там се запознал и сприятелил със 79-годишния Стоян. Дядото живеел сам. Колев започнал да му иска пари на заем. Когато дълговете му нараснали значително, измамникът и съжителката му напуснали Антоново.

Варненка хвърли през балкона 30 000 евро на телефонни измамници

Варненка хвърли през балкона 30 000 евро на телефонни измамници

Престъпниците са действали по изпитана схема...

Възрастният мъж започнал да търси по телефона Радко, за да си иска парите.

В даден момент Колев решил да използва дядото и щом му се обажда по телефона, да го прилъже за още пари. В телефонен разговор се представил за съдия от Велико Търново.

Задържаха измамника, „ужилил” баба с 40 000 лв.

Задържаха измамника, „ужилил” баба с 40 000 лв.

Общо четирима са хванати за телефонни измами в Добричко

Дядо Стоян се доверил на "съдията". Радко, говорейки на практика за себе си, разказал за "измамника" и обяснил, че иска да го вкара в затвора. "Съдията" заявил, че старецът може да си върне парите, само ако разполага с доказателство. Предложил Стоян да преведе със запис известна сума пари на Радко Колев - за веществено доказателство.

Фалшиво ченге ще лежи 2 години за измама

Фалшиво ченге ще лежи 2 години за измама

Рецидивистът е от „столицата” на измамниците – Ветово

На 7 април 2014 г. възрастният мъж превел 500 лева на Радко Колев. Продължил по указания на "съдията" да изпраща различни суми пари ту на Колев, ту на съжителката му, по съвет на мнимия съдия, тоест на самия Радко.

Така с 39 пощенски записа пострадалият превел 4220 лева.

До осъдителната присъда се стигна, след като подсъдимият Колев поиска делото срещу него да се гледа при условията на съкратеното съдебно следствие, с цел наказанието му да бъде намалено с една трета. 36-годишният мъж е осъждан 3 пъти. Изтърпявал е два пъти ефективни наказания, също за измама.