МВР взема допълнителни мерки, за да няма нарушения на обществения ред заради протестите. Това стана ясно от коментара на вътрешния министър Младен Маринов.

На въпрос дали има сигнал, че протестите срещу номинацията на Иван Гешев за главен прокурор могат да прераснат в бунт за сваляне на правителството, той отговори, че такъв точно все още не е получаван. Имаме множество сигнали, които взимаме предвид, наблюдаваме обстановката, поясни Маринов.

Припомняме, Иван Гешев бе номиниран за главен прокурор на 22 юли от цялата прокурорска колегия на ВСС.

Според говорителя на ВСС Даниела Машева няма проблем той да е единствената кандидатура.

Внасят сигнал за преврат срещу Борисов?

Внасят сигнал за преврат срещу Борисов?

Автор на сигнала е Йордан Йорданов Бонев...

От "Демократична България" поискаха оставката на Гешев след неговото изказване, че не одобрява разделението на изпълнителната, съдебната и законодателната власт. В същото интервю Гешев заяви: "Ние нямаме никакви притеснения да повдигнем обвинения на който и да е, независимо към кой олигархичен кръг принадлежи, ако има доказателства.".

Три дни след номинацията на Гешев пред сградата на ВСС стотици граждани протестираха с искането да бъде оттеглена кандидатурата му за главен прокурор.

Междувременно от Камарата на следователите излязоха с декларация, че подкрепят номинацията на Иван Гешев.

Месец преди да бъде номиниран самият Иван Гешев заяви и че очаква сегашното състезание да е мръсно и кално и се опасява, че ще се купуват магистрати, политици и журналисти.

"Да спрем Гешев - новата бухалка" скандират на протест пред ВСС

"Да спрем Гешев - новата бухалка" скандират на протест пред ВСС

Кандидатурата на Иван Гешев е равносилна на тази на Пеевски за ДАНС

От "Правосъдие за всеки" също проведоха протест пред Съдебната палата с искане за отмяна на номинацията на Гешев и промяна в процедурата за избор на нов главен прокурор. Хиляди извикаха: "Гешев е позор!" Миналата седмица пред ВСС се проведе протест, организиран от "Демократична България" срещу неговата номинация.

Вчера пък се появи информация, че имало сценарий премиерът Бойко Борисов да бъде свален от власт и да се провали номинацията на Иван Гешев за главен прокурор. Според изложени като доказателство чатове, този план е финансиран от бизнесмена Иво Прокопиев и банкера в изгнание Цветан Василев, а основни участници в организирането му са Десислава Иванчева, Сдружение "Боец", сайтът "БиволЪ" и други.

Данаил Кирилов цени положителния сигнал Иван Гешев

Данаил Кирилов цени положителния сигнал Иван Гешев

Процедурата за избор на главен прокурор следва изискванията на закона, смята правосъдният министър