МВР осигури девет нови мобилни технически работилници с повишена проходимост, за поддръжка на системата за комуникация TETRA.

Автомобилите са закупени в изпълнение на проект "Подкрепа за справяне с миграционния натиск по българските външни държавни граници", финансиран от ЕС по Механизма за спешно подпомагане на фонд "Вътрешна сигурност".

Те са снабдени с всички необходими инструменти и оборудване за поддръжката мрежовите елементи от TETRA системата, която е основна за комуникация на служителите на МВР в районите на външните за ЕС граници.

138 нови автомобила получи Гранична полиция

138 нови автомобила получи Гранична полиция

С микробусите могат да помагат на мигранти с деца, обясни вътрешният министър

Своевременната поддръжка, която осигурява надеждност и непрекъснатост на работата на системата, изисква бърз достъп през труднопроходими трасета до труднодостъпни райони с възможност за пренасяне на обемисти товари и модули.

Мобилните работилници ще бъдат използвани в дейността на дирекция "Комуникационни и информационни системи", която осигурява функционирането на комуникационните и информационните системи на МВР и други държавни органи, като изгражда, поддържа и развива комуникационни системи за управлението на МВР.

МВР иска бързи коли, с които да гони джигите по магистралите

МВР иска бързи коли, с които да гони джигите по магистралите

Няма как да се повишава доверието в МВР с полицаи като тези в "Лозенец"

От септември 2016 г. МВР е ангажирано с изпълнението на проекти, финансирани от ЕК по Механизма за спешно подпомагане в област "Вътрешни работи" на обща стойност 160 млн. евро.

По фонд "Вътрешна сигурност" се финансират дейности, насочени към модернизиране на съществуващите комуникационни и информационни технологии, свързани с контрола на външните граници, доставка на превозни средства, осигуряване на оборудване за граничен контрол и наблюдение, наемане на допълнителен брой гранично-полицейски служители, подобряване на условията за задържане на граждани на трети държави в регионалните дирекции на Министерството на вътрешните работи.

МВР създава система за автоматично разпознаване на номерата на колите

МВР създава система за автоматично разпознаване на номерата на колите

Предвижда се и проверка в реално време на издирвани МПС