От МВР предприемат мерки за предотвратяване на ескалация по време на заявените протести, съобщиха от вътрешното ведомство.

Действията им са продиктувани от оперативна информация и множество сигнали за публикации в социалните мрежи, които призовават към ескалация на напрежението по време на планираните за тази седмица протести, в МВР е разпоредена проверка.

Целта е незабавното установяване на хора, които призовават към противоправни действия. Проверката ще обхване територията на цялата страна.

МВР зачита правото за свободно изразяване на гражданска позиция, като ще изпълни безкомпромисно задълженията си по закон за опазване на обществения ред и предотвратяване на правонарушения.

Жителите на Търново на протест, искат да си опазят РПУ-та

Жителите на Търново на протест, искат да си опазят РПУ-та

Те искат да се чувстват защитени

Припомняме, утре, 21 юни 2022 г., в парламента трябва да започнат дебатите за вота на недоверие към кабинета на Кирил Петков. Още днес, 20 юни, се очакват протести в подкрепа и срещу кабинета. 

Утре от ВМРО свикват протест за опазване на националните ни интереси по повод ветото на България за начало на европреговорите на РС Македония.

Още днес, 20 юни, се очакват протести в подкрепа и срещу кабинета. Тази вечер се очаква и протест, организиран от "Правосъдие за всеки". 

Св. Синод не иска гей парад в София

Св. Синод не иска гей парад в София

Половата ориентация не е въпрос на избор, според Църквата

На 18 юни се проведоха гей парада София прайд и протеста в защита на традиционното семейство.

Миналата седмица на протеста от 16 юни имаше трима арестувани след сблъсък между протестиращи и хора на "Възраждане".