Тази нощ полицията е задържала още петима души, свързани с разбитата преди дни група за отвличания.

И петимата мъже са криминално проявени. Двама от тях са с присъди.

Първоначално вътрешният министър Цветан Цветанов съобщи за трима задържани в хода на акцията, а по-късно главният комисар Калин Георгиев допълни, че арестите са станали четири.

Операция „Наглите 2" продължи до около 8:30 часа тази сутрин, като близо 4 часа след края й все още се издирваше петият човек от бандата - мъж с прякор Цуро. По последни данни той е работил като охранител. 
За успешното му залавяне вътрешният министър Цветан Цветанов съобщи от парламента малко след 12 часа.

Бойко Борисов:
Има бивши и настоящи полицаи, замесени в бандата на „Наглите".
Още...

Акцията е осъществена под наблюдението на прокуратурата, съобщиха от пресцентъра на МВР. В столицата имаше засилено полицейско присъствие.

Барета от СОБТ (Специализиран отряд за борба с тероризма) е бил прострелян в ръката от един от задържаните. Няма опасност за живота му.

По време на претърсването на последния адрес едно от лицата е оказало съпротива и е извадило оръжие.
Служителят но МВР е ранен в дланта на дясната ръка. Настанен е във ВМА.

Министър Цветанов обяви още, че полицията е открила и четвърта къща, в която са били държани похитените.

Намерена е и гаражна клетка, където са били държани и сменяни автомобилите, използвани при похищенията.

В хода на операцията са претърсени 5-6 адреса.

Днешните задържани ще бъдат изправени пред съда още утре преди да изтече 72-часовата им мярка. Прокуратурата ще иска те, както и „колегите" им от Наглите 1, да останат в ареста за постоянно.

Задържаните тази нощ:
Кирил Кирилов, братята Радослав и Димитър Лебешковски, Павел Петков.

По-късно вътрешният министър информира депутатите за задържането на "Наглите". Парламентът изслушва вицепремиера и министър на вътрешните работи във връзка с обстановката в страната и действията на МВР.

Искането за изслушване направи Десислав Чуколов от "Атака".

Цветанов информира депутатите за последните успешни полицейски операции, за задържането на групата "Наглите", на магистралната банда на "Крокодилите" и на група за извършване на банкови обири.
Той представи дейността на министерството и успешните полицейски акции от август насам.

По думите на Цветанов обрат в борбата срещу престъпността е настъпил след промяната в законодателството, която е "отпушила" системата и е преодоляла дублирането на службите в МВР и в ДАНС.

Припомняме, при операция „Наглите" миналия четвъртък бяха задържани 25 души, свързани с отвличанията през последните няколко години.

След двучасово заседание в събота състав на СГС наложи най-тежката мярка „задържане под стража" на петимата „мозъци" на бандата.

Срещу четиримата задържани са повдигнати персонални обвинения, съобщи прокурор Николай Кокинов. 
Още...

Петимата са обвинени за участие в престъпна група за отвличания, като според адвоката им става въпрос за три отвличания - от октомври 2007 до декември 2009г.

В ареста останаха Любомир Симеонов-Гребеца, Даниел Димитров-Релето, Ивайло Евтимов-Йожи, Антон Петров-Хамстера и Прокопи Прокопиев-Културиста бяха изведени от съдебна зала.

В рамките на първата част от акцията бяха разкрити и три къщи, където бандата е оборудвала специални стаи, в които са били държани отвлечените.

Междувременно стана ясно, че една от тези къщи - тази в брезнишкото село Гоз, е собственост на 47-годишен мъж, който е починал през лятото.

По думите на съседи мъжът закупил имота преди няколко години, но рядко ходел там. Те разказват и че понякога вечер пред къщата пристигали множество коли, но не се заседявали дълго.

Обвинения на всичките 25-ма души, задържани в рамките на операция "Наглите", не бяха повдигнати, тъй като за някои от тях не са били събрани достатъчно доказателства.