Тежката дума е на обществото. Това заяви пред Нова телевизия бившият съпруг на жестоко убитата Виктория от Русе Свилен Максимов.

Той очаква законодателни промени и други мерки. Възпитанието е постфактум, коментира присъдата на Северин Красимиров, който уби жена му и се възползва от възможността за съкратено производство, за да намали присъдата си.

В дългосрочен план трябва да помислим за нашите деца, защото това ще продължи да се случва, убеден е той. Болката остава, изтъкна Максимов. След убийството на Виктория е проведена среща с депутати за законодателни изменения. Близки на други жертви също са изявили желание за законодателни изменения, така че да има превенция на подобни престъпления, а извършителите да получават строги наказания.

Марковски: България от страна на розите се превърна в страна на вампирите

Марковски: България от страна на розите се превърна в страна на вампирите

Адвокатът очаква съдът да намали присъдата на Мартин Трифонов на 30 години

Припомняме, жестокото престъпление беше извършено на 6 октомври миналата година. Тялото на младата жена беше открито до крайбрежната алея в Русе. Четири дни по-късно в Германия беше арестуван укрилият се там Северин Красимиров.

Той избегна най-тежкото наказание доживотен затвор, след като се призна за виновен и делото тръгна по съкратената процедура.

На 22 април състав на Окръжния съд в Русе призна Красимиров за виновен в извършването на три престъпления - умишлено убийство, изнасилване и блудство и го осъди на 30 години затвор при първоначален строг режим.

Според присъдата Северин Красимиров трябва да заплати и 450 000 лева кръвнина на семейството на Маринова. На Областна дирекция МВР-Русе Красимиров трябва да заплати 7015 лв. и 9000 лв. държавна такса.