Влезе в сила присъдата на Северин Красимиров, виновен за убийството на журналистката Виктория Маринова в Русе, съобщиха от Окръжния съд в Русе, цитирано от "Фокус".

На 7 май изтече законовият срок, в който Северин можеше да обжалва присъдата, дадена му от Окръжния съд в дунавксия град за извършените от него тежки умишлени престъпления на 6 октомври миналата година - блудство, изнасилване и убийство.

Северин няма да обжалва присъдата от 30 години затвор

Северин няма да обжалва присъдата от 30 години затвор

Защитата му не е внесла протест в 15-дневният срок

Красимиров можеше да обжалва 30-годишната ефективна присъда в 15-дневен срок след нейното произнасяне. В деловодството на съда обаче не постъпи нито жалба, нито протест.Следователно присъдата влиза в сила считано от 8 май тази година.

На проведеното съкратено съдебно гледане на 22 април съдът определи виновният да изтърпи едно общо наказание за трите си престъпления - лишаване от свобода за срок от 30 години при първоначален строг режим. Към присъдата ще бъде приспаднат и периодът, в който той е бил предварително задържан - от 9 октомври 2018 година до 8 май 2019 година.

Виновният трябва също така да заплати на всяко едно от трите пострадали лица сумата от 150 000 лева обезщетение за нанесените неимуществени вреди от смъртта на Маринова. Северин трябва да заплати и сумата от 9 000 лева държавна такса върху уважените граждански искове и 7 000 лева за разноски по делото.

30 години затвор поиска прокуратурата за Северин

30 години затвор поиска прокуратурата за Северин

Адвокатът му настоява само за 15 години

Припомняме, жестокото престъпление беше извършено на 6 октомври миналата година. Тялото на младата жена беше открито до крайбрежната алея в Русе. Четири дни по-късно в Германия беше арестуван укрилият се там Северин Красимиров.

Той ще избегне най-тежкото наказание доживотен затвор, след като се призна за виновен и делото тръгна по съкратената процедура.

На 22 април състав на Окръжния съд в Русе призна Красимиров за виновен в извършването на три престъпления - умишлено убийство, изнасилване и блудство и го осъди на 30 години затвор при първоначален строг режим.

Според присъдата Северин Красимиров трябва да заплати и 450 000 лева кръвнина на семейството на Маринова. На Областна дирекция МВР-Русе Красимиров трябва да заплати 7015 лв. и 9000 лв. държавна такса.

Северин Красимиров е вменяем и ще бъде съден

Северин Красимиров е вменяем и ще бъде съден

Той е обвинен за изнасилването и убийството на Виктория Маринова на 06.10.2018 г. в гр. Русе