Софийският градски съд - СГС постанови, че Огнян Донев за невинен по обвиненията за укриване на данъци. Неговият съдружник в "Софарма" и изпълнителен директор на "Телсо" АД също беше обявен за невинен, съобщава БТВ.

"В центъра на този процес бях аз и най-голямата публична компания у нас - "Софарма"", коментира Донев. Процесът започна през януари 2016 г. На Донев бе повдигнато и обвинения за пране на пари в особено големи размери през 2012 г.

Според него, делото , което продължи години, се е отразило на публичния имидж на компанията, защото чужденците не знаели за какво става въпрос у нас.

Прокуратурата се съмнява в безпристрастността на съдебния състав, който е отказал да си направи отвод в началото на делото и ще се търси промяна в тази присъда на следваща съдебна инстанция.

Донев никога не се е съмнявал в своята невинност и обясни съдебните си проблеми с това, че през 2012-а година тръгнал слух, че има политически амбиции да става премиер. След това са започнали всички разследвания срещу него и прогнозира, че ще има още, съобщава БНР.

Отложиха делото срещу Огнян Донев за укриване на данъци

Отложиха делото срещу Огнян Донев за укриване на данъци

Адвокатът на другия обвиняем е в болнични

Припомняме, Огнян Донев отговаря пред Софийския градски съд по обвинение за укриване на 62,7 млн. лв. данъци. Според прокуратурата през 2007 г. като изпълнителен директор на "Елфарма" АД той не посочил в данъчна декларация увеличение на годишния финансов резултат на дружеството в общ размер от 418 531 500лв., което станало със 7 блокови сделки с акции от капитала на "Софарма" АД. Те са извършени с "Телсо" АД, "Телекомплект" АД, "София" АД и "Софстрой" АД.

Борисов пък е обвинен за неплатени близо 7,5 млн. лв. данъци след 2 сделки с акции със "Софарма".

Цацаров доволен от укротяване на бързината за промени в законите

Цацаров доволен от укротяване на бързината за промени в законите

Прокуратурата знае за проверка срещу финансовия министър Владислав Горанов