Пловдивският съд оправда д-р Иван Димитров за убийството на Георги Джевизов - Плъха, съобщава bTV.

На днешното заседание лекарят се призна за виновен и поиска по-лека присъда. Той обаче получи условна присъда от 2 години с 4 години изпитателен срок заради незаконно притежание на огнестрелно оръжие.

Припомняме, д-р Димитров застреля с незаконния си пистолет Георги Джевизов, след като той нахлу в дома му, за да извърши кражба. Трупът на Георги Джевизов - Жоро Плъха беше открит сутринта на 2 март 2018 г. върху капака на автомобил пред сградата, където се намира кабинетът на областният управител на Пловдив Здравко Димитров. Д-р Димитров, който е началник на рентгеновото отделение в болницата в Пловдив, беше задържан за убийството на Жоро Джевизов.

Арестът му предизвика бурни реакции и протести на различни места в страната. Стотици жители на Пловдив се събраха на протест пред сградата на Второ РУ в знак на протест срещу ареста на доктор Иван Димитров. Впоследствие втори път пловдивчани излязоха на протест в защита на доктора. тя бяха подкрепени от съмишленици в Стара Загора и София. Пред съдебната палата в столицата се бяха събрали над 200 души в подкрепа на Иван Димитров.

Отложиха делото за убийството на Жоро Плъха

Отложиха делото за убийството на Жоро Плъха

Причината - жената, с която живеел на съпружески начала не дошла на заседанието