Отложиха делото за убийството на Георги Джевизов (известен като Жоро Плъха) в Окръжния съд в Пловдив, съобщи БНТ. Обвиняем е д-р Иван Димитров, който преди година застреля с незаконно притежаван пистолет мъжа с криминално досие. Мъжът бил хванат да краде вещи от гаража на лекаря.

Причина за отлагането на делото стана неявяването в съда на жената, с която е живял криминално проявения Жоро Джевизов. Надежда Стоева не е получила призовката на посочения от нея адрес, а също има право да предяви граждански иск. Според прокуратурата тя е снабдявала с наркотици Джевизов.

Откриха труп върху капак на кола в Пловдив
Обновена

Откриха труп върху капак на кола в Пловдив

Мъжът имал прободни рани

По време на съдебното заседание пред сградата на съда имаше митинг. Колегите му от болницата, в която продължава да работи, бяха събрали и специална подписка в негова подкрепа.

Не сме тука, за да се мешаме в работата на съдебните органи. Просто ние като негови приятели, негови колеги изразяваме моралната подкрепа, заяви д-р Аргир Аргиров, управител на МБАЛ Пловдив.

Съдят доктора, който уби циганина Жоро Плъха при самоотбрана

Съдят доктора, който уби циганина Жоро Плъха при самоотбрана

Крадецът до ранил с нож в крака

В съдебната зала рентгенологът влезе мълчалив. Родителите на застреляния предявиха граждански искове за 300 000 лева.

"Най-голямото наказание искам, той ми взема душата, сина ми взема, 3 деца ми остави той", каза Златка Атанасова, майка на убития.

Според прокурора Георги Пенев неявилата се Надежда Стоева е живеела е на съпружески начала с Джевизов. Преди да дойде да краде у доктора, тя му е намерила наркотици, с които той се е надрусал и е отишъл у тях, каза представителят на държавното обвинение.

Следващото съдебно заседание е насрочено за 13 май.

Съпругата на лекаря не е разбирала и за предишните влизания в дома им

Съпругата на лекаря не е разбирала и за предишните влизания в дома им

Приятел на семейството иска промяна в закона

Припомняме, трупът на Георги Джевизов - Жоро Плъха беше открит сутринта на 2 март 2018 г. върху капака на автомобил пред сградата, където се намира кабинетът на областният управител на Пловдив Здравко Димитров. Д-р Иван Димитров, който е началник на рентгеновото отделение в болницата в Пловдив, беше задържан за убийството на Жоро Джевизов.

Арестът му предизвика бурни реакции и протести на различни места в страната. Стотици жители на Пловдив се събраха на протест пред сградата на Второ РУ в знак на протест срещу ареста на доктор Иван Димитров. Впоследствие втори път пловдивчани излязоха на протест в защита на доктора. тя бяха подкрепени от съмишленици в Стара Загора и София. Пред съдебната палата в столицата се бяха събрали над 200 души в подкрепа на Иван Димитров.