Германски съд обяви присъдите на трима 15-годишни българи за груповото изнасилване през юли миналата година на млада жена в град Мюлхайм ан дер Рур, предаде "ДПА".

Едно от момчетата е осъдено на 2,5 години затвор, а другите две са получили условни присъди от по 18 месеца със задържане в ареста за четири седмици.

И тримата обвиняеми са били на 14 години в момента на престъплението. Имената им били запазени в тайна, а делото протекло изцяло на закрити врата.

Съдът установил, че един от обвиняемите заедно с момче, което по онова време е било на 12 години, убедил жертвата, която тогава била на 18 години, да отиде с тях в гората. И тримата били наясно, че ще има сексуални отношения. Когато другите двама обвиняеми заедно с още едно 12-годишно момче се присъеднили към тях, момичето заявило, че повече не иска да участва. Тогава групата момчета я изнасилили и я били.

Двете 12-годишни момчета не са били съдени, тъй като съгласно германското законодателство те не носят наказателна отговорност.

Общинските власти в Мюлхайм също така неуспешно са се опитали да депортират обратно в България семействата на обвиняемите. И петимата замесени в изнасилването са български граждани.